با شات ایکس همیشه در فناوری بروز باشید
کشف بقایای یک گرگ باستانی با دندان‌های سالم پس از ۴۴ هزار سال در سیبری
عکس : گرگ باستانی با دندان‌های سالم پس از ۴۴ هزار سال

در کشفی شگفت‌انگیز، بقایای یک گرگ باستانی با دندان‌ های سالم و ترسناک پس از ۴۴ هزار سال از یخ‌های دائمی سیبری بیرون کشیده شد. این گرگ نر بالغ که در یاکوتیا در شرق روسیه پیدا شده، پوست، استخوان و حتی اندام‌های داخلی اش به خوبی حفظ شده است.

به گزارش سرویس اخبار محیط زیست سایت شات ایکس و به نقل از روزیاتو این نمونه به آزمایشگاه موزه ماموت دانشگاه فدرال شمال شرقی در یاکوتسک منتقل شده و تحت کالبدشکافی قرار گرفته است. یخ‌های دائمی که زمینی همیشه منجمد حتی در تابستان است، می‌تواند بقایای باستانی را برای هزاران سال حفظ کند. گرگ مذکور در سال ۲۰۲۱ توسط مردم محلی در عمق حدود ۴۰ متری یخ‌های دائمی در کنار رودخانه تیرختیاخ در منطقه آبی یاکوتیا، سردترین منطقه سیبری روسیه، کشف شد. متخصصان می‌گویند این قدیمی‌ترین گرگ شناخته شده است که تحت چنین کالبدشکافی قرار گرفته و حتی معده آن نیز سالم مانده است.


محققان در حال بررسی گرگ پیدا شده
عکس : محققان در حال بررسی گرگ پیدا شده

دکتر آلبرت پروتوپوپوف، رئیس بخش مطالعات ماموت آکادمی علوم یاکوتیا، می‌گوید: «معده آن بدون آلودگی باقی مانده است. امیدواریم با تجزیه و تحلیل آن، برشی لحظه‌ای از زیست‌بوم دوره پلیستوسن باستان را به دست آوریم. این گرگ یک شکارچی بزرگ و فعال بوده و ما شانس ان را داریم بفهمیم چه می‌خورده است.»

دکتر ماکسیم چپراسوف، رئیس آزمایشگاه موزه ماموت، اظهار داشت که بر اساس فرسودگی دندان‌ ها و رشد تاج ساجیتال، می‌توان گفت که این یک گرگ نر بالغ است.



گرگ باستانی پیدا شده در سیبری
عکس : گرگ باستانی پیدا شده در سیبری

پروفسور آرتمی گونچاروف، رئیس آزمایشگاه ژنومیک و پروتئومیک کاربردی در انستیتو پزشکی تجربی، معتقد است نتایج چنین تحقیقاتی می تواند برای زمانه ما هم مفید باشد. او می‌گوید: «ما فهمیده ایم که باکتری‌های زنده می‌توانند هزاران سال در بقایای حیوانات فسیلی زنده بمانند. امیدواریم نتایج خوبی به دست آوریم که به ما اجازه دهد بیشتر بفهمیم جوامع میکروبی باستانی چگونه بودند و چه عملکردی داشتند.»



این کشف نه تنها اطلاعات ارزشمندی درباره زندگی در عصر یخبندان ارائه می‌دهد، بلکه می‌تواند به پیشرفت‌های پزشکی و زیست‌فناوری نیز کمک کند. محققان امیدوارند میکروارگانیسم‌هایی را پیدا کنند که بتوانند در تولید مواد زیست‌فعال مفید باشند.

ارسال این خبر برای دوستان در شبکه های مجازی :
تلگرامواتساپایتاتوییترفیس بوکلینکدین