فضا نوردان پیش از این که زمین را ترک کنند، تحت آموزشهای دشواری قرار می گیرند، به ویژه در مورد تواناییهای فیزیکی، مهارتهای فنی و رژیم غذایی . مطابق رژیم غذایی ویژه آنها نمیتوانند در فضا نان بخورند اما چرا؟
به گزارش سرویس اخبار نجوم و فضا سایت شات ایکس و به نقل از یورونیوز فضانوردان زمانی که در یک ماموریت فضایی حضور دارند، عمدتاً غذاهایی میخورند که نیاز به افزودن آب یا گرم کردن دوباره دارند. مواد غذایی مورد استفاده آنها همچنین در کیسه یا بستهبندیهای مقاوم در برابر حرارت قرار دارد، که محتویات آنها نیز پیش از بستهبندی تحت فرایندهای خاصی قرار گرفته است.
مثلا در منوی غذایی فضانوردان گوشت پخته شده وجود دارد ولی گوشتی که بر روی زمین و پیش از بستهبندی یونیزه شده است. بنابراین محصولات غذایی تازه در فضا بسیار کمیاباند.
فضا نوردان به طور معمول، سه وعده غذایی صبحانه، ناهار و شام دارند که محتویات آنها شبیه جیرههای غذایی نظامیان در ماموریتهای سخت و دشوار است.
از دهه ۱۹۶۰ و شروع تسخیر فضا ، ناسا و سایر سازمانهای فضا یی مصرف نان را در فضا ممنوع کردند. با این حال، در طول ماموریت جمینای ۳ (Gemini ۳) در سال ۱۹۶۵، دو فضا نورد این دستورالعمل را نقض کردند که موجب شد خردههای نان در تمام کابین پخش شود. بلافاصله هر دو فضا نورد توبیخ شدند.
ایمنی در سفینههای فضا یی یا ایستگاه فضا یی بینالمللی دلیل اصلی ممنوعیت مصرف نان توسط فضا نوردان است. در واقع، مصرفِ نان، خردههای تولید میکند که در حالت گرانش صفر یا گرانش کم، میتواند خطراتی را همچون خرابی یا آتشسوزی برای تجهیزات حساس ایجاد کند. خرده نان همچنین میتواند به ابزارهای اندازهگیری فضا نوردان، فیلترهای هوا و تجهیزات تنفسی راه پیدا کند. لذا در حین انجام وظایف روزانه، آنها ممکن است به طور تصادفی خردههای نان را استنشاق کنند یا این خردهها در چشمان آنها فرو برود.
نگرانیهایی از این دست موجب شده تا جیره غذایی فضا نوردان خوراکیهای مثل چیپس، شیرینی برخی پنیرها و نمک هم وجود نداشته باشد.