کاوشگر ناسا با رکوردشکنی بیسابقه تاریخی در فاصلهای نزدیک به خورشید قرار گرفت و علیرغم قطع ارتباط با زمین توانست سالم و فعال باقی بماند.
به نقل از یاهونیوز، محققان ناسا سرانجام دیروز علائم رادیویی را از کاوشگر خورشیدی پارکر دریافت کردند و ثابت شد این فضاپیما توانسته از گرمای سوزان سطح خورشید جان سالم به درببرد.
ارتباط با پارکر درست قبل از نیمه شب روز پنجشنبه به وقت شرق آمریکا (05:00 صبح به وقت گرینویچ در صبح روز جمعه) برقرار شد. طی چند روز قبل از آن حضور در نزدیکی سطح خورشید ارتباط با پارکر را ناممکن کرده بود.
به گزارش سرویس اخبار نجوم و فضا سایت شات ایکس و به نقل از فارس ناسا اعلام کرد این کاوشگر پس از عبور از فاصله 3.8 میلیون مایلی (6.1 میلیون کیلومتری) از سطح خورشید سالم و امن بوده و به طور عادی کار می کند.
این کاوشگر در شب کریسمس در جو بیرونی این ستاره فرو رفت و در تلاش برای درک بهتر از نحوه عملکرد خورشید، دمای فوق سوزان و تشعشعات شدید آن را تحمل کرد.
ناسا افزوده که این فضاپیما با سرعت 430000 مایل در ساعت (692000 کیلومتر در ساعت) حرکت کرده و دمایی به اندازه 1800 فارنهایت (980 درجه سانتیگراد) را تحمل کرده است.
این حد از نزدیک شدن به خورشید به کاوشگر پارکر اجازه می دهد اندازه گیری هایی را انجام دهد که به دانشمندان کمک می کند درک بهتری از چگونگی گرم شدن مواد در نزدیکی خورشید تا میلیون ها درجه داشته باشند، منشا باد خورشیدی (جریان پیوسته ای از مواد در حال فرار از خورشید) را ردیابی کنند ودرک کنند چگونه ذرات پرانرژی به سرعت نور نزدیک می شوند.
کسب اطلاعات از جو خورشید از صدها سال قبل آرزوی ستاره شناسان بوده که بالاخره محقق شده است.