این تصویر نشان می دهد ستاره WOH G۶۴ با گاز و غبار پوشیده شده است. این تصویر نشان دهنده مراحل پایانی حیات ستاره است که به زودی در یک انفجار عظیم به نام ابرنواختر از بین می رود.
رویداد مذکور نه تنها نخستین عکس از ستاره ای خارج از کهکشان راه شیری است، بلکه نخستین باری است که محققان توانسته اند رخدادهای مهم مرگ یک ستاره مشابه را رصد کنند.
به گزارش سرویس اخبار نجوم و فضا سایت شات ایکس و به نقل از ایندیپندنت ستاره در حال مرگ در فاصله ۱۶۰ هزار سال نوری از زمین در کهکشان همسایه ابر ماژلانی بزرگ قرار دارد. این نخستین تصویر زوم شده از یک ستاره بالغ در کهکشانی دیگر است. هرچند در تحقیقات سال گذشته یک ستاره تازه متولد در همین کهکشان رصد شده بود.
عکس مذکور که تا حدی مبهم است با استفاده از تلسکوپ رصدخانه جنوب اروپا واقع در جنوب شیلی ثبت شده و نشان دهنده ستاره ای در یک پیله تخم مرغی شکل و درخشان از گرد وغبار است که سحاب نامیده می شود و احتمالا از ستاره خارج شده است. یک حلقه بیضی شکل نامحسوس فراتر از پیله وجود دارد که ازغبار بیشتری ساخته شده است.
کییچی اوهناکا، ستاره شناس دانشگاه آندره بلو در شیلی و مولف ارشد این پژوهش که روز پنجشنبه در مجله می گوید: این ستاره در آخرین مرحله زندگی خود قبل از مرگ است. دلیل اینکه ما این اشکال را می بینیم آن است که ستاره مواد بیشتری را در برخی جهات نسبت به جهات دیگر منتشر می کند.
به گفته اوناکا دیگر توضیح احتمالی برای این اشکال، تأثیر گرانشی یک ستاره همراه است که هنوز کشف نشده است. به گفته ژاکو ون لون، ستاره شناس و یکی از مولفان این پژوهش، از دانشگاه کیل در انگلستان، حجم WOH G۶۴ قبل آنکه انتشار مواد را شروع کند، حدود ۲۵ تا ۴۰ برابر جرم خورشید تخمین زده شد. این یک نوع ستاره پرجرم است که ابرغول سرخ نامیده می شود.