عکسهای منتشرشده نشان میدهند که «سونیتا ویلیامز» فضانورد ناسا که هنوز به همراه همکارش در ایستگاه فضایی بینالمللی مانده، وزن زیادی را از دست داده است.
به گزارش سرویس اخبار نجوم و فضا سایت شات ایکس و به نقل از دیلی میل «سونیتا ویلیامز»(Sunita Williams) ۵۹ ساله و «بری ویلمور»(Barry Wilmore) ۶۱ ساله پس از این که فضاپیمای معیوب «استارلاینر»(Starliner) شرکت «بوئینگ»(Boeing) برای بازگرداندن آنها به زمین ناامن تلقی شد، پنج ماه است که در ایستگاه فضایی بینالمللی زندگی میکنند.
به نقل از دیلی میل، عکسی که در روز ۲۴ سپتامبر از ویلیامز گرفته شد، نشان داد که او بسیار لاغر شده و گونههای گودرفته او حاکی از کاهش وزن سریع بودند. این عکس، نگرانیهایی را برانگیخت. عکسهای جدیدتر ویلیامز او را با صورت لاغرتر نشان میدهند و با توجه به این که هنوز سه ماه تا بازگشت او به زمین باقی مانده است، نگرانی را افزایش دادهاند.
ناسا به طور علنی گفته که وضع سلامتی ویلیامز خوب است و تحت ارزیابیهای معمول پزشکی قرار دارد اما یک منبع آگاه گفت که ناسا در تلاش است تا وزن ویلیامز را تثبیت کند و امید دارد کاهش را به حالت معکوس ببرد. این کارمند ناسا که نامش فاش نشده و مستقیما در این مأموریت نقش دارد، گفت ویلیامز نتوانسته است به رژیم غذایی پرکالری که فضانوردان باید هنگام حضور در ایستگاه فضایی بینالمللی داشته باشند، ادامه دهد.
ماموریتهای فضایی بلندمدت بر سلامتی فضانورد ان به ویژه زنان فضانورد تأثیر میگذارند و به کاهش وزن ، تحلیل عضلات، از دست دادن استخوان، مشکلات قلبی و بینایی و سنگ کلیه منجر میشوند. مشخص شده است که فضانورد ان زن بیشتر از مردان در طول پرواز فضایی وزن کم میکنند و این کاهش وزن به ویژه از طریق از دست دادن توده عضلانی صورت میگیرد.
منبع ناشناس گفت: وزن ویلیامز کاهش یافته و او اکنون پوست و استخوان شده است. بنابراین، کمک کردن به او برای تثبیت وزن و معکوس شدن کاهش، یک اولویت است.
این منبع گفت که پزشکان ناسا حدود یک ماه پیش و حتی پیش از انتشار گزارش و جلب توجه را به وخامت وضع ویلیامز، کمک کردن به او را در بازیابی وزن آغاز کردند. وی افزود: ویلیامز برای متوقف ساختن و معکوس کردن کاهش وزن خود باید روزانه تا ۵۰۰۰ کالری مصرف کند.
برای مقایسه توجه داشته باشید که یک زن با وضع میانگین سلامتی روی زمین باید برای حفظ وزن خود بین ۱۶۰۰ تا ۲۴۰۰ کالری مصرف کند. این منبع گفت که ویلیامز، ماموریت را با وزن تقریبی ۱۴۰ پوند آغاز کرد.
ویلیامز و ویلمور در روز پنجم ژوئن برای ماموریتی که قرار بود ۱۰ روز باشد به سمت آزمایشگاه مداری پرتاب شدند اما هنوز در آنجا ماندهاند.
آنها قرار است با کپسول «دراگون»(Dragon) ماموریت «کرو-۹»(Crew-9) شرکت « اسپیسایکس »(SpaceX) به زمین بازگردند. ویلیامز، ویلمور و چهار فضانورد ماموریت کرو-۹ در فوریه ۲۰۲۵ به زمین باز خواهند گشت./ایسنا