با شات ایکس همیشه در فناوری بروز باشید
«اقلیدس» اولین تکه از نقشه کیهانی جدید را ارائه داد
عکس : اقلیدس اولین تکه از نقشه کیهانی جدید را ارائه داد

به گزارش گروه علمی ایرنا از سی‌ان‌ان، ابزارهای علمی جدید در حال تولید داده‌های جدیدی هستند که می‌توانند نحوه نگاه دانشمندان به کیهان را تغییر شکل دهند. یک مثال عمده در این زمینه تلسکوپ « اقلیدس » (Euclid) سازمان فضایی اروپا است که یک تلسکوپ زاویه‌باز است که در سال ۲۰۲۳ آغاز به کار کرد و هدف آن کمک به حل معمای ماده تاریک و انرژی تاریک است.

تلسکوپ اقلیدس هفته گذشته اولین قطعه از یک نقشه کیهان ی - در بردارنده حدود ۱۰۰ میلیون ستاره و کهکشان - را ارائه داد که تهیه آن شش سال زمان می‌برد. این مشاهدات شگفت‌آور سه‌بعدی ممکن است به کمک دانشمندان بیایند تا مشاهده کنند که ماده تاریک چگونه در طول کهکشان‌ها نور را منحرف و فضا را خم می‌کند.

به گزارش سرویس اخبار نجوم و فضا سایت شات ایکس و به نقل از ایرنا در همین حال، بر فراز یک کوه در شمال کشور شیلی، محققان بنیاد ملی علوم آمریکا و دانشگاه استنفورد در تدارک روشن کردن بزرگترین دوربین دیجیتال جهان در داخل «رصدخانه ورا سی. روبین» هستند.


کشف شهرهای مدفون قرون وسطایی در ازبکستان

شبکه خبری سی ان ان، همچنین خبر داد در کوه‌های کشور ازبکستان نیز یک تیم تحقیقاتی از لیزرهای متصل به یک ربات پرنده برای کشف دو شهر مدفون و گم‌شده از قرن‌ها پیش استفاده کردند. این دانشمندان گفتند برای اولین بار نقشه این شهرهای فراموش‌شده قرون وسطایی واقع در گذرگاه مسیر باستانی جاده ابریشم را با استفاده از یک پهپاد مجهز به تجهیزات ردیابی نور، تهیه کرده‌اند.

یافته‌های جدید درباره «مرد چاهی» با روش‌های علمی

محققان از مدت ها پیش یک داستان ۸۰۰ ساله درباره یک مُرده در چاه در کشور نروژ می‌دانسته‌اند. انداختن این جسد به چاه ظاهرا تلاشی برای مسموم کردن آب در جریان یک حمله نظامی بوده است. اکنون تحلیل «دی ان ای» به دانشمندان اجازه داده این داستان را در پیوند افسانه و تاریخ با علم و فناوری بازگو کنند.

محققان در ابتدا استخوان‌های «مرد چاهی» را نزدیک یک قلعه در سال ۱۹۳۸ کشف کردند اما اکنون یک تیم تحقیقاتی با استفاده از فناوری توالی ژن موفق شده است که جزییات تازه‌ای درباره این مرد به دست آورد.

مخلوقات خارق‌العاده

دو گونه کرم شب‌تاب در دوران تاریخی مزوزوییک در آسمان شب درخشش داشته‌اند
عکس : دو گونه کرم شب‌تاب در دوران تاریخی مزوزوییک در آسمان شب درخشش داشته‌اند

تحقیقات جدید حاکی است که حداقل دو گونه کرم شب‌تاب در دوران تاریخی مزوزوییک در آسمان شب درخشش داشته‌اند. این به آن معناست که دایناسورها ممکن است نورهای ملایم تابیده شده توسط این حشرات را در غروب‌گاهان مشاهده کرده باشند.

بر اساس تحلیل گذشته درباره اولین گونه کرم شب‌تاب شناسایی شده از آن دوران که در سال ۲۰۱۵ اعلام شد، یک تیم از محققان درباره یک گونه دیگر کرم شب‌تاب ۹۹ میلیون ساله تحقیق کرده است. این گونه که در شمال میانمار در سال ۲۰۱۶ پیدا شده است ممکن است به محققان کمک کند تا بهتر درک کنند کرم‌های شب‌تاب چگونه تکامل پیدا کردن

ارسال این خبر برای دوستان در شبکه های مجازی :
تلگرامواتساپایتاتوییترفیس بوکلینکدین