به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دیجیتال ترندز، تصویر جدید منتشر شده توسط ناسا در واقع سحابی MSH ۱۵-۵۲ را نشان می دهد، ابری از ذرات پر انرژی که شبیه دست انسان است.
رصدخانه اشعه ایکس چاندرا ناسا و کاوشگر تصویربرداری قطبشسنجی اشعه ایکس با هم همکاری کردند تا این تصویر شگفت انگیز را ثبت کنند.
چاندرا برای اولین بار تپ اختر «PSR B۱۵۰۹-۵۸» را در سال ۲۰۰۱ مشاهده کرد و دانشمندان به سرعت متوجه شدند که سحابی باد تپ اختر آن (MSH ۱۵-۵۲) شباهت زیادی به بخشی از بدن انسان دارد.
سحابیهای باد تپاختر از بادهای شدید ذرات و فوارههای ماده که از قطبهای یک تپاختر دور میشوند، شکل میگیرند، که ستارهای فروپاشیده به شدت مغناطیسی شده و به سرعت در حال چرخش است. نقطه سفید روشن خود تپ اختر است و در حدود ۱۶۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.
جدیدترین تلسکوپ پرتو ایکس ناسا،«MSH ۱۵-۵۲»را به مدت دو هفته مورد مطالعه قرار داده است. در این تصویر ذرات باردار تولیدکننده اشعه ایکس در امتداد میدان مغناطیسی حرکت میکنند و شکل اصلی سحابی را تعیین میکنند، مانند استخوانهایی که در دست انسان هستند.
«ژوزفین وانگ» یکی از نویسندگان این تحقیق، گفت: «همه ما با اشعه ایکس به عنوان یک ابزار پزشکی تشخیصی برای انسان آشنا هستیم. در اینجا ما از اشعه ایکس برای مشاهده کیهان استفاده کردیم.»
ستاره شناسان از تصاویر اشعه ایکس مانند این استفاده می کنند تا بیشتر در مورد چگونگی شکل گیری اجرام شبیه به این در اعماق فضا بدانند.