به نقل از اندروید اتوریتی، این اقدام پس از انتشار گزارش نشریه ProPublica انجام شد که در آن جزئیاتی درباره آنکه چگونگی سواستفاده شرکت از سهم بازار خود برای دستیابی به مزیت ناعادلانه در قراردادهای دولتی، فاش شد.
تحقیق درباره مایکروسافت روی استراترژی ترکیب نرم افزارهای محبوب شرکت مانند «آفیس» با سرویس های امنیت سایبری و ابررایانشی متمرکز است. در گزارش نشریه ProPublica ادعا شده مایکروسافت پس از زنجیره ای از حملات سایبری گسترده به طور موقت این مجموعه سرویس ها را به طور رایگان در اختیار آژانس های دولت قرار داد. اما این آژانس ها پس از پایان یافتن دوره آزمایش رایگان سرویس ها، متوجه شدند به سرویس ها دسترسی ندارند و به این ترتیب به محصولات مایکروسافت وابسته شدند.
به گزارش سرویس اخبار نرم افزار سایت شات ایکس و به نقل از مهر منتقدان معتقدند استراتژی مایکروسافت نه تنها به حاشیه رانده شدن دیگر تهیه کنندگان سرویس های امنیتی در بازار منجر شده، بلکه دولت را وادار کرده تا حتی زمانیکه مایکروسافت خود مسئول بخشی از حملات سایبری گسترده بود، همکاری نزدیکی با پلتفرم «آزور» (ابر رایانشی مایکروسافت) داشته باشد.
در ۲۰۲۰ میلادی حمله سایبری «سولار ویندز» که توسط هکرهای روسی انجام شد به دلیل شکافی در یک محصول مایکروسافت رخ داد. دیگر گزارش نشریه مذکور نشان داده بود یک مهندس مایکروسافت قبل از حمله شکافی را رصد کرده بوده اما به آن توجه نشده تا فرایند ورود به سیستم خسته کننده نشود.
از سوی دیگر مایکروسافت از اقدامات خود دفاع کرده و مدعی شده بسته بندی کردن محصولاتش با هدف برطرف کردن نیازهای اضطراری امنیت سایبری در آژانس های دولت انجام شده است. اما تحقیق کمیسیون فدرال تجارت آمریکا این امر را بررسی می کند که آیا اقدامات مذکور ضدرقابتی بوده اند و آیا این شرکت از سلطه خود بر بازار سواستفاده کرده است یا خیر.