فیسبوک ظاهرا رسوایی جدیدی به بار آورده و یکی از کارمندان سابق این شرکت فاش کرده فیسبوک عمداً باعث خالی شدن شارژ گوشیهای کاربران خود شده است.
گوشیهای هوشمند اینروزها بخش جداییناپذیر زندگی ما هستند و بسیاری از کارهای روزمره ما توسط آنها انجام میشود؛ اما یکی از بزرگترین مشکلات کاربران، خالی شدن سریع شارژ گوشیهاست. در سالهای گذشته گوشیهای هوشمد قادر به نگه داشتن شارژ باتری به مدت یک و نیم روز بودند، اما حالا گاهی یکروز کامل هم دوام نمیآورند. این موضوع عمدتا بهخاطر اپلیکیشنهای زیادی است که روی گوشیها نصب هستند. با اینحال، امروز فاش شده است که اپلیکیشنهای فیس بوک و مسنجر عمدا شارژ باتری گوشیها را خالی میکنند.
یکی از کارمندان سابق فیس بوک به نام جورج هیوارد (George Hayward) ادعا کرده که دو اپلیکیشن فوق بهطور مخفیانه اقدام به اینکار میکردند و مدیران متا از این موضوع اطلاع داشتند. بهگفته هیوارد، این کار تحت پروسهای به نام «تست منفی» انجام میشد که با استفاده از آن، فیس بوک سعی کرده با کاهش شارژ باتری گوشیهای کاربران، اقدام به تست قابلیتهای اپلیکیشنهایش بکنند. ظاهرا اکثر شرکتهای فناوری برای تست کردن اپلیکیشنهای خود این کار را انجام میدهند.
این کارمند سابق متا میگوید بهخاطر امتناع از انجام این کار، از شرکت اخراج شد و به رئیس خود گفت که این کار میتواند به کاربران آسیب بزند. رئیسش هم در جواب گفته بوده که آسیب زدن به عده کمی، در صورتیکه به نفع عده زیادی باشد، اشکالی ندارد.
حالا هیوارد که از کار اخراج شده، شکایتی را علیه متا در دادگاه فدرال منهتن به ثبت رسانده است. او در این شکایت ادعا کرده که رفتار فیس بوک کاملاً غیرقانونی بوده و باید در برابر قانون پاسخگو باشد. وکیل هیوارد نیر میگوید خالی کردن شارژ باتری کاربران برای انجام تستهای مخفیانه، ممکن است کاربران را در شرایط بحرانی که نیاز به گوشی است در معرض خطر قرار دهد.
هیوراد میگوید که در جریان استخدامش در شرکت متا یک دفترچه آموزشی با عنوان «نحوه انجام تستهای منفی» به او دادند که شامل نمونههایی از نحوه انجام این کار بود. به گفته او، متا در گذشته نیز تستهای مشابهی بهطور غیرقانونی انجام داده است. فیسبوک هنوز واکنشی به رسوایی جدیدی که به بار آورده نشان نداده است.