فیزیکدانان آزمایشهای بسیاری را با هدف شناسایی نیروی ناشناخته در طبیعت با نام نیروی پنجم انجام میدهند. این نیروی جدید در طبیعت میتواند درک جدیدی از جهان شگرف به وجود آورد.
دانشمندان آزمایشگاه ذرات زیر اتمی در بررسیهای اخیر خود به شواهد جدیدی در مورد نیروی پنجم طبیعت دسترسی پیدا کردند. به گفته آنان ذرات زیر اتمی یا میونها برخلاف نظریه کنونی فیزیک ذرات واکنش نشان میدهند. به همین دلیل فیزیکدانان معتقدند نیروی جدیدی میتواند باعث تاثیر روی میونها شده و آنها را به این واکنش وادار کند.
از حدود ۲۰ سال پیش تاکنون دانشمندان این ناهنجاری را شتاب دهنده ذرهای بروکلیون کشف کردهاند. از آن زمان تاکنون صدها دانشمند در همکاری میون G-2 به طور جداگانه حرکت این ذره در میدان الکترومغناطیسی را اندازهگیری کرده و آن را گزارش کردهاند.
دوام میونها به طور میانگین کمی بیش از یکی دو میکرو ثانیه است در این زمان آنها مانند یک الکترون رفتار کرده اما در حضور نیروی الکترومغناطیسی و تعامل با آن حرکت جلو عقب مانند الکترونها داشتهاند.
فیزیکدانان نسبت چرخش میونها در میدان الکترومغناطیسی را با حرف جی نامگذاری کردهاند. با توجه به آشفتگی قلمرو کوانتومی ذرات بسیاری در این قلمرو ایجاد شده و از بین میروند. به همین دلیل این ذرات روی میونها اثر گذاشته و موجب اختلال در حرکت آن میشوند. محققان جی را برای میون اندکی بزرگتر از ۲ در نظر میگیرند. آن مقدار بزرگتر همان حرکات جنبشهای کوانتومی اطراف میون خواهد بود. اعداد به دست آمده با نتیجه آزمایشهای قبلی مطابقت ندارد. فیزیکدانان مجدداً تفاوت جی و عدد دو را محاسبه کردهاند. باز هم آنها نتوانستهاند عددی موافق با مدل استاندارد و قابل توضیح بدست آورند.
اکنون محققان معتقدند احتمالاً مشکلی در این نظریه وجود دارد که باید برطرف شود. پیش از این نیز فیزیکدانان از وجود ایراداتی در این نظریه صحبت کرده بودند. دانشمندان پیشبینی میکنند حرکات این ذره میتواند سرنخی از وجود یک فیزیک ناشناخته باشد و ما را به سمت یک نیروی جدید هدایت کند.