محققان دانشگاهMIT در آزمایشگاه علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی یک تکنیک چاپ جدید ابداع کردهاند که در آن رنگها بر اثر گرما تغییر شکل میدهند.
به گزارش سرویس اخبار علمی سایت شات ایکس و به نقل از همشهری آنلاین این فناوری که «ترموکرومورف» نامیده میشود، تصاویری تولید میکند که میتوانند هنگام گرم شدن رنگها را تغییر دهند.
چند تن از محققان به سرپرستی تیشا ملودی ستاپاکدی، نخستین نویسنده و دانشجوی دکتری مهندسی برق و علوم کامپیوتر MIT در مقالهای نوشتند که تصور میکنند روش کار آنها میتواند به شیوههای هنری و کاربردی به کار بسته شود، مانند بستهبندی برای داروها یا غذاهای فاسدشدنی که میتواند نشان دهد محصول در دمای ایمن نگهداری شده است یا خیر.
مواد بهاصطلاح «ترموکرومیک» که با دما تغییر میکنند، جدید نیستند، اما چنین مواردی در بازاریابی محصول بهطور سنتی به یک رنگ محدود میشود. محققان با چندین هنرمند تجسمی کار کردند تا به آنها روش استفاده از ترموکرومورف را آموزش دهند و سپس بازخورد آنها را در مورد مفاهیم و تکنیکهای روایی جدیدی که با این ابزار مطرح میشوند، مانند کارتپستالهای تغییررنگدهندهای که میتوانند موضوعات متوالی را به روشهای فشردهتر و پویاتر بیان کنند، سنجیدند.
حتی یکی از هنرمندان قصد دارد از این فناوری برای ساخت کیت علوم آموزشی استفاده کند که هدف آن آموزش به دانشآموزان در مورد موجودات دریاییای است که تغییر رنگ میدهند.