فیزیکدانان نظریه سفر در زمان را ممکن میدانند، اما محققان میگویند این سفر میتواند به فراموشی حافظه مسافر منجر شود.
به نقل از مجله دیسکاور، خبر خوب برای علاقهمندان به سفر در زمان این است که فیزیکدانان به این نتیجه رسیدهاند که قوانین فیزیک مانع از این پدیده نمیشوند. از نظر تئوری، امکان سفر در زمان، چه به جلو و چه به عقب، وجود دارد. اما هنوز راهی برای عملی کردن این ایدهها پیدا نشده است.
به گزارش سرویس اخبار علمی سایت شات ایکس و به نقل از فارس حالا به خبر بد بپردازیم. «لورنزو گاواسینو»، ریاضیدان دانشگاه «وندربیلت» در آمریکا، در پژوهشهای خود نشان داده است که سفر در زمان میتواند عواقب عجیبی به همراه داشته باشد. یکی از این عوارض، فراموشی حافظه مسافر زمان است. به گفته او، اگر فردی به زمان گذشته سفر کند و دوباره به حال برگردد، بهنظر میرسد که هیچچیز از آن تجربه را به یاد نخواهد آورد. قوانین فیزیک نشان میدهد حافظه این شخص بهمحض بازگشت به زمان حال پاک میشود.
دلیل این فراموشی، قانون دوم «ترمودینامیک» است که بیان میکند آنتروپی یا بینظمی در هر سیستمی همواره در حال افزایش است. این قانون هرچند که در حالتهای عادی تعریف میشود، در سفر در زمان بهخصوص قابل توجه خواهد بود. به عبارت دیگر، هر گونه تغییر در زمان گذشته، بهنوعی بر حاضر هیچ تأثیری نخواهد گذاشت. برخلاف تمام قوانین دیگر، این قانون بین طی شدن زمان به جلو و عقب تمایز قایل میشود: یک تخممرغ شکسته هرگز سالم نمیشود یا شیر و قهوهای را که ترکیب شدهاند، نمیتوان دوباره تفکیک کرد.
این بدان معناست که تمام تلاشها برای به یاد آوردن یا اثبات تجربیات سفر در زمان با شکست مواجه خواهد شد. بنابراین، حتی اگر بتوانیم به گذشته برگردیم، هیچگونه خاطرهای نخواهیم داشت که آن تجربه را توجیه کند.