با شات ایکس همیشه در فناوری بروز باشید
ابداع دستگاه استخراج آب از هوا با راندمان بالا
عکس : استخراج آب از هوا

یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه ایالتی اوهایو با توسعه یک نمونه اولیه جدید برای برداشت آب که در مقایسه با روش‌های سنتی کارآمدتر و قابل حمل‌تر است، به پیشرفت‌های چشمگیری در زمینه استخراج آب از هوا با راندمان بالا دست یافته‌اند.

دستگاه جدید که از نیکل و تیتانیوم ساخته شده، بر مواد حساس به دما متکی است و آن را فشرده و قابل حمل در یک کوله پشتی می‌کند. این دستگاه آب را مستقیماً از هوا استخراج می‌کند و نیمی از انرژی مورد نیاز دستگاه رطوبت گیر چرخ خشک کن سنتی را مصرف می‌کند. دستگاهی که از فناوری خاصی استفاده می‌کند که شامل سیلندر‌های چرخشی است که با مواد جذب کننده آب پوشانده شده اند. این سیلندر‌ها رطوبت هوای اطراف را جذب کرده و آن را داخل آب می‌چرخانند.

به گزارش سرویس اخبار علمی سایت شات ایکس و به نقل از اینترستینگ انجینرینگ اگرچه فناوری استخراج آب از هوا جدید نیست؛ اما اکثر راه حل‌های فعلی بر دستگاه‌های حجیم و پرانرژی متکی هستند.

در بیانیه مطبوعاتی تیم تحقیقاتی آمده است: بسیاری از فناوری‌های کنونی برداشت آب از نظر اندازه بزرگ هستند و انرژی بالایی مصرف می‌کنند؛ در حالی که دستگاه توسعه‌یافته جدید دارای مکانیزم خنک‌کننده ترموالاستیک است.

این نوآوری متکی بر موادی است که هنگام فشرده شدن یا کشیده شدن، دما را تغییر می‌دهند و به دستگاه اجازه می‌دهند هوا را خنک کرده و بخار آب را با حداقل مصرف انرژی بسیار کارآمد کند.

برای ارزیابی کارایی نمونه اولیه، محققان آزمایش‌های مقایسه‌ای را با یک رطوبت‌گیر معمولی مبتنی بر چرخ‌های خشک کن انجام دادند. این مقایسه تفاوت قابل توجهی را در مصرف انرژی نشان داد، به گونه‌ای که نمونه اولیه توانایی بهتری در استخراج آب با مصرف انرژی کمتر نشان داد.

تیم تحقیقاتی خاطرنشان کرد که عملکرد مؤثر دستگاه تحت تأثیر سطوح رطوبت و سایر عوامل محیطی است.

جان سیمونیس یکی از نویسندگان این مقاله گفت: سیستم ما انعطاف پذیری بیشتری برای انطباق با نیاز‌های محیط‌های مختلف دارد.

نتایج نشان می‌دهد که نمونه اولیه راندمان برداشت آب را بهبود می‌بخشد و از نیاز به تحقیق و توسعه بیشتر برای گسترش استفاده از این فناوری برای رفع نیاز‌های جوامع محلی حمایت می‌کند.

ارسال این خبر برای دوستان در شبکه های مجازی :
تلگرامواتساپایتاتوییترفیس بوکلینکدین