بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت گفت رهبران سیاسی باید اختلافات خود را فراموش کنند و برای آماده شدن برای ویروس بعدی با یکدیگر همکاری کنند.
او که روز دوشنبه، ۲۳ ژانویه، در اندیشکده موسسه لووی در سیدنی استرالیا سخن میگفت، افزود که همهگیری بعدی ممکن است ساخته دست بشر و بسیار بدتر از کووید-۱۹ باشد.
به گزارش ایتنا از اینیپندنت، گیتس خواستار افزایش و بهبود همکاریهای بینالمللی جهت آماده شدن برای مقابله با ویروسی شد که به گفته اودر راه است و جهان را درگیر خود خواهد کرد.
این بازرگان ۶۷ ساله گفت: «ما باید همه گیری کووید-۱۹ را به عنوان نمونهای از چگونگی بهبود واکنش کشورها در صورت همکاری همه با هم حفظ کنیم.»
بیل گیتس با اشاره به اینکه ضرر اقتصادی همهگیری کرونا بیش از ده تریلیون دلار بوده است، گفت آمادگی برای دوره بعدی، این هزینه را کاهش داد.
او با اشاره به داشتن آمادگی، تمرین و ظرفیت جهانی برای مقابله با بلایای طبیعی، مثل آتشسوزی و زلزله، نداشتن ابزار لازم برای مقابله به همهگیری را احمقانه دانست.
بیل گیتس گفت: «ما باید هر پنج سال یک بار، تمرینی جامع را در سطح کشور و منطقه برای آماده نگه داشتن خود برای مقابله با همهگیری انجام دهیم و لازم است که یک گروه جهانی، میزان این آمادگی را ارزیابی کند.»
به گفته او، یک نظم بینالمللی پایدار به بشر برای عبور از همهگیریهای آینده کمک خواهد کرد.
گیتس گفت: مقابله با همهگیریهای آینده، نیازمند یک نظم بینالمللی با ثبات است که بر اساس اراده سیاسی متقابل ایجاد شده باشد.
گیتس همچنین از سیاستهای استرالیا، به دلیل اجرای سیاستهای قرنطینهای در سال اول همهگیری کرونا، و زمانی که هنوز واکسنی تولید نشده بود، تمجید کرد و گفت استرالیا و چند کشور دیگر با اجرای چنین سیاستهایی، سطح فراگیری بیماری را پایین نگه داشتند.
او از ثروتمندترین افراد جهان است، وعده داد که نیمی از دارایی خود را به امور خیریه و حمایت از برابری در زمینه مراقبتهای بهداشتی، انرژی و آموزش اختصاص دهد.