حسین ربانی امروز_چهارشنبه بیستودوم شهریورماه_ در نشست خبری پنجمین دوره اعطای جایزه علمی و فناوری بینالمللی مصطفی (ص) که به میزبانی استانداری اصفهان برگزار شد با اشاره به میزبانی اصفهان از پنجمین دوره اعطای جایزه علمی و فناوری بینالمللی مصطفی (ص) اظهار کرد: یکی از مهمترین اتفاقات که با حضور پیامبر (ص) حادث شد، رهایی بشر از جهالت است. نباید فراموش کنیم که هرچه از علم مشاهده میکنیم ماحصل تلاش انبیا است.
وی افزود: اهمیتی که اسلام برای دانش قائل است کاملاً مشخص است؛ یکی از فلسفه این جایزه برای معارفه نقش بارز دین مبین اسلام در توسعه علم است. دستاوردهای علم و فناوری جمهوری در چند دهه اخیر مشهود است که ریشه فرهنگی نیز دارد البته سیاسیت های کلان نیز در این زمینه راهگشا بوده است.
رئیس بنیاد نخبگان اصفهان گفت: دانشگاههای تراز اول و مراکز علم و فناوری اصفهان قابل مقایسه با قبل نیست. یکی از سیاسیت های جمهوری اسلامی پرچمداری کشور در حوزه علم و فناوری است.
وی تصریح کرد: جوایز علمی از گذشته در دنیا براساس مبانی مختلف تعریف شدهاند فلسفه اعطای جایزه مصطفی (ص) توسعه تاثیر گذاری آثار علمی دانشمندان جهان اسلام است همچنین معرفی افرادی که توانستهاند مرزهای دانش را جابجا کنند از این طریق یکی دیگر از اهداف اعطای این جایزه بینالمللی است.
مسئول دبیرخانه پنجمین دوره اعطای جایزه علمی و فناوری بینالمللی مصطفی (ص) با اشاره به اینکه برنامههایی با اهدافی مثل ظرفیت سازی در حاشیه جشنواره برگزار خواهد شد، ادامه داد: اصفهان در پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی اصفهان یک هفته میزبان نزدیک به 150 دانشمند جهان اسلام خواهد بود.
وی ادامه داد: سوابق علمی، تاریخی و فرهنگی اصفهان یکی از موضوعات مهمی است که بهواسطه آن میزبانی این جشنواره به اصفهان اعطا شده است. متاسفانه دانشمندان شاخص در کشور داریم اما برقراری ارتباط بین آنان و دانشمندان بینالمللی یکی از نقاط ضعف است که امیدواریم با برگزاری آئین اعطای جایزه علمی و فناوری بینالمللی مصطفی (ص) این معضلات رفع شود.
ربانی با تاکید بر اینکه درصورتی که میزبانی خوبی از مهمانانی که قرار است از چهل کشور در اصفهان حضور یابند داشته باشیم شرایط بهگونهای فراهم خواهد شد تا این افراد سفرای خوبی برای ایران اسلامی خصوصاً اصفهان باشند.
وی با اشاره به اینکه میهمانان این دوره بیشتر فعالان در حوزه پزشکی، انرژی و اکوسیستمهای محیط زیستی همچنین هوش مصنوعی خواهند بود، گفت: اکثریت برنامهها به محوریت اصفهان برگزار خواهد شد. بازیدید از مراکز علمی جزو برنامههای در برنامه گنجانده شده است. در هشت دانشکده دانشگاه اصفهان و در 9 دانشکده دانشگاه صنعتی نشستهای علمی برگزار میشود. ناگفته نماند که برنامههای متمرکز در شهرک علمی تحقیقاتی خواهیم داشت.
ربانی با اشاره به اینکه برنامههایی در حوزه هوش مصنوعی بصورت ویژه برای دانش آموزان برنامه ریزی کردهایم و جوایز ویژه ای در نظر گرفته شده است، گفت: بهترین شرکتهای هوش مصنوعی کشور در روزهای هفتم و هشتم مهرماه در سلسله نشستهای تخصصی میهمان اصفهان خواهند بود. رونمایی از پلتفرم ویژه هوش مصنوعی جز بخشهای مهم این برنامه است.
وی خاطرنشان کرد: نمایشگاهی در هتل عباسی با حضور تعداد قابل توجهی از میهمانان برگزار خواهد شد. برنامه افتتاح رسمی جمعه هفتم مهرماه در سالن اجلاس برگزار میشود.
ربانی ادامه داد: برنامه نشست تجربیات علمی شنبه _هشتم مهرماه_ برنامهای متمرکز است که در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و در موضوعات شبکه سازی و مدیریت نخبگان برگزار میشود همچنین بازدیدهای تخصصی از شرکتهای مستقر در شهرک علمیتحقیقاتی اصفهان در ادامه برنامههای روز دوم درنظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: رویداد سرمایه گذاری هوش مصنوعی به میزبانی اتاق بازرگانی برگزار میشود تا در ادامه شاهد توسعه بازار متناسب باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در روز سوم دانشمندان جهان اسلام با توجه به تخصص در دانشکدههای مرتبط تقسیم میشوند و در مراکز مختلف برنامههای متنوع خواهند داشت. البته بازید از صنایع نیز جزو برنامههای این روز است. ضیافت فرهنگی و هنری با هدف شناساندن فرهنگ ایرانی اسلامی برای دانشمندان جهان اسلام از دیگر موارد برنامه ریزی شده است.
ربانی با اشاره به برنامهریزی برای برگزاری جلسات b2b در هتل عباسی، گفت: در جلسات b2b شرکتهای مرتبط با ارائه نیازهای مرتبط به مدعوین به گفت و شنود خواهند نشست. ارائه توانمندی شرکتها نیز در این برنامه مورد توجه است. آئین اعطای جایزه مصطفی (ص) دوشنبه _دهم مهرماه_ از ساعت 18 و 30 در کاخ موزه چهلستون با امکان ثبت نام افراد عادی با حضور هزار نفر از سرآمدان، نخبگان و دانشگاهیان برگزار خواهد شد. برنامه نشست نخبگان تحت عنوان دستاورد با حضور کلیه دریافت کنندگان تسهیلات دورههای گذشته برای ارائه دستاوردهای خود بصورت موازی برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به برنامهریزی برای برگزاری تورهای گردشگری و فرهنگی با محورهای مختلف سهشنبه _یازدهم مهرماه_ گفت: بازدید از نمایشگاه فن نما نیز جزو برنامههای این روز خواهد بود. هزینههای این برنامه عمدتاً از طریق استفاده از ظرفیت مجموعههای مختلف است.
رئیس بنیاد نخبگان اصفهان با اشاره به اینکه در سطح متولیان علم و فناوری کشور میهمانی در این برنامه حضور خواهند یافت، گفت: توجه شبکه سازی و استفاده از ظرفیتهای موجود در این آئین دیده شده است. 50 رسانه خارجی دعوت شدهاند تا ظرفیت رسانهای بصورت ویژه استفاده کنیم. الزاماً مهمانان از کشورهای اسلامی نیستند. تصمیم گیری برای برگزاری دورههای بعدی جشنواره برعهده کمیته بین المللی است. داوران بینالمللی هستند که طبیعتاً داوران ایرانی نیز جزو این برنامه حضور خواهند داشت. تاریخ متناسب با هفته وحدت است.
وی گفت: برنامهریزی هایی برای توسعه صنایع بواسطه نقش علم انجام گرفته است؛ البته اینگونه برنامهها فقط نقطه آغاز است و در ادامه فرآیندی برای ایجاد ارتباط بیشتر بین علم و صنعت تعریف شده است. جایزه مصطفی ظرفیت بزرگی برای توسعه بهتر صنایع مرتبط با هوش مصنوعی خواهد بود.
وی گفت: اشتباهی که در سالیان اخیر با آن مواجه بودهایم وجود نگاه اقتصادی به علم است و باید این موضوع رفع شود؛ هر مهمانی که در اصفهان حضور یابد سفیری برای ماست تا فرهنگ و ظرفیت غنی اصفهان را به شهر و کشور خود بازگرداند.
ربانی در پایان گفت: یکی از حامیان اصلی این برنامه شهرداری اصفهان است که از ظرفیتهای مختلف این مجموعه استفاده خواهد شد. «شهر هوشمند» یکی از موضوعات اصلی برنامه فوق است.