با شات ایکس همیشه در فناوری بروز باشید
نورالینک کنترل دست رباتیک با تراشه مغزی را آزمایش می کند
عکس : دست رباتیک

شرکت نورالینک ایلان ماسک اعلام کرد که آزمایش فناوری است که با استفاده از تراشه مغزی خود، قابلیت کنترل دست ربات یک را به افراد معلول بدهد.

به گزارش وب‌سایت digitaltrends، نورالینک طی پستی در شبکه‌اجتماعی X نوشت:

«مفتخریم که تاییدیه آزمایش امکان سنجی توسعه کنترل رابط کامپیوتر مغزی (BCI) با استفاده از تراشه مغزی N1 جهت استفاده از دست ربات یک را دریافت کرده‌ایم.»

به گزارش سرویس اخبار ربات سایت شات ایکس و به نقل از شهر سخت افزار نورالینک که رابط کامپیوتر مغزی را از سال 2016 همزمان با تاسیس خود طراحی کرد و آزمایش روی حیوانات را شروع کرد تا اینکه اولین BCI خود را در اوایل سال جاری روی اولین مورد انسانی خود آزمایش کرد.

نورالینک اکنون در قدم بعدی قرار است امکان کنترل دست رباتیک با تراشه مغزی را آزمایش کند که این دستاورد را به عنوان «یک قدم نسخه بسیار مهم برای بازگرداندن نه تنها آزادی دیجیتالی، بلکه آزادی فیزیکی» شرح داده است.


آزمایش‌های موفق نورالینک

در ماه آوریل امسال، این شرکت ویدیویی از یک داوطلب به نام Noland Arbaugh را که تراشه مغزی در سر وی کاشته شده بود منتشر کرد. در این ویدیو داوطلب توانست با استفاده از تراشه این شرکت، نشانگر ماوس را روی یک صفحه شطرنج در کامپیوتر حرکت دهد.

در ماه اگوست نیز این شرکت از کاشت دومین تراشه مغزی خود روی داوطلبی دیگر خبر داد و اعلام کرد که قرار است هشت آزمایش دیگر را در ماه‌های آینده انجام دهد.

ایده کنترل دست رباتیک با تراشه مغزی

پس از موفقیت‌های پیشین، اکنون نورالینک قصد دارد تا امکان و میزان بهینه بودن کنترل دستگاه‌‌های خارجی مانند دست ربات یک را با استفاده از تراشه‌های مغزی خود آزمایش کند. در صورت موفقیت این آزمایشات، امیدی تازه برای افراد دارای معلولیت ایجاد خواهد شد و امکان استقلال حرکت را به آنها باز خواهد گرداند.

جالب است بدانید که نورالینک برای جراحی و کاشت تراشه‌های خود، از ربات استفاده می‌کند تا تراشه به صورت صحیح در بین رشته‌های عصبی مغز و در قسمتی که وظیفه کنترل حرکات را بر عهده دارد، قرار گیرد.

به گفته این شرکت پس از کاشت، این تراشه (که قابل رویت نیست) سیگنال‌های حرکتی ارسال شده از مغز را ضبط می‌کند و به یک برنامه که وظیفه رمزگشایی را بر عهده دارد به صورت بی‌سیم ارسال می‌کند.

البته باید به این نکته اشاره کرد که هدف اول Neuralink در حال حاضر، سنجش ایمنی تراشه برای داوطلب و تاثیرگذاری ربات جراحی برای کاشت تراشه‌ها است و ارزیابی قابلیت‌های رابط نیز در اولویت‌های بعدی این شرکت قرار دارد.

شرکت نورالینک توسط ایلان ماسک به همراه چند مهندس و دانشمند ایجاد شد که الهام بخش بسیاری از شرکت‌های دیگر بود. برای مثال، شرکت BrainGate که توانست با استفاده از کاشت تراشه در مغز یک فرد معلول، تبدیل دست نوشته تصور شده توسط بیمار را به متن امکان‌پذیر کند و امکان مکالمه برای وی ایجاد شود.

ارسال این خبر برای دوستان در شبکه های مجازی :
تلگرامواتساپایتاتوییترفیس بوکلینکدین