ربات شیمیدانی به نام «لوک» میتواند آزمایشها و تحلیل دادهها را در آزمایشگاهها انجام دهد.
محققان دانشگاه علم و فناوری چین یک ربات شیمیدان به نام «لوک» را ساختهاند که توان محاسباتی معادل ده دانشجوی دکتری دارد و میتواند در محیطهای چالشبرانگیزی مانند سیاره مریخ نیز بهخوبی عمل کند.
به گزارش سرویس اخبار ربات سایت شات ایکس و به نقل از فارس این ربات به فناوریهای پیشرفتهای مانند هوش مصنوعی، سیستمهای پیشرفته بینایی و نرمافزار تعامل انسان و ماشین مجهز است و میتواند به طور خودکار آزمایشها را بادقت و کارایی بسیار بالا انجام دهد.
لوک قادر است حجم زیادی از نشریات و پژوهشهای علمی را تجزیهوتحلیل کند و میلیونها معادله تجربی را در مدت زمان کوتاهی بررسی کند. از زمان آغاز به کار این ربات، لوک موفق به دستاوردهای چشمگیری مانند توسعه کاتالیزورها برای تولید اکسیژن از شهابسنگهای مریخی و تحلیل و ارزشیابی محتواهای دیجیتالی برای جلوگیری از تقلب شده است.
این پیشرفت بخشی از برنامههای گستردهتر چین برای پیشبرد ربات انساننما تا سال ۲۰۲۵ است و پیشبینی میشود بازار روبهرشد آن تا سال ۲۰۲۹ به ارزش ۷۵ میلیارد یوان برسد. با وجود این دستاوردهای قابلتوجه، کارشناسان به چالشهایی مانند عمر باتری و قابلیتهای تصمیمگیری اشاره میکنند که هنوز باید قبل از بهکارگیری این ربات در مقیاس وسیع و در سطح جامعه حل شوند. هدف نهایی توسعه رباتهای شیمیدان مانند لوک، ارتقای بهرهوری علمی و تقویت نوآوریهای بیشتر در میان محققان انسانی است.