با شات ایکس همیشه در فناوری بروز باشید
راه‌هایی برای کاهش سریع دمای موبایل
عکس : داغ کردن موبایل

از گوشی‌های گران‌قیمت آیفون گرفته تا پرچم‌داران اندرویدی، تقریباً تمام گوشی‌های هوشمند به دلایلی ممکن است گاهی داغ شوند.

به گزارش سرویس اخبار موبایل سایت شات ایکس و به نقل از دیجیاتو دلایلی مختلفی ممکن است باعث افزایش دمای گوشی شما و داغ شدن بیش از اندازه آن شوند.

در این مطلب، قصد داریم چند علت داغ شدن گوشی را بیان کنیم و راه‌هایی برای جلوگیری از داغ شدن توصیه کنیم.


علت داغ شدن گوشی چیست؟

گوشی به‌دلایل مختلفی ازجمله استفاده بیش از اندازه، شارژ باتری، گرمای مستقیم یا کارکرد بیش از حد CPU ممکن است داغ شود. در برخی شرایط نیز ممکن است با آپدیت نرم‌افزاری مشکل داغ شدن برطرف شود. اپلیکیشن‌های قدیمی نیز می‌توانند این مشکل را ایجاد کنند.

در ادامه، به چند مورد از مهم‌ترین دلایلی که باعث می‌شوند گوشی شما داغ کند، می‌پردازیم:

1. حرارت مستقیم

داغ شدن گوشی
عکس : داغ شدن گوشی

یکی از رایج‌ترین دلایل داغ شدن بیش از حد گوشی قراردادن آن زیر نور مستقیم خورشید است. حتی اگر مدت کوتاهی گوشی خود را زیر نور خورشید قرار دهید، نه‌فقط باتری شما را خالی می‌کند، بلکه مشکلات دیگری نیز ایجاد می‌کند. همچنین اگر گوشی مدتی طولانی زیر نور خورشید باشد، قطعات داخلی آن ممکن است آسیب پیدا کنند.

2. کارکرد بیش از حد CPU

داغ شدن سی پی یو موبایل
عکس : داغ شدن سی پی یو موبایل

اگر از CPU گوشی خود بیش از اندازه استفاده کنید، دستگاه شما از داخل گرم می‌شود. CPU اساساً مغز گوشی شما است و برای اجرای فرایندها و اپلیکیشن‌ها استفاده می‌شود. اگر سعی کنید کارهای زیادی با آن انجام دهید، ممکن است گوشی شما به‌سرعت داغ شود.

3. اجرای هم‌زمان چندین برنامه

یکی از دلایل داغ شدن موبایل نور مستقیم خورشید است
عکس : یکی از دلایل داغ شدن موبایل نور مستقیم خورشید است

که تعداد زیادی برنامه را که هم‌زمان اجرا کنید، دمای داخلی گوشی شما بیشتر می‌شود. دلیل آن فرایندهایی است که برنامه به‌صورت نامحسوس در پس‌زمینه انجام می‌دهند و از CPU و رم گوشی استفاده می‌کنند. برای جلوگیری از این مشکل می‌توانید برنامه‌های غیرضروری را ببندید.

نکته: برنامه‌هایی که عناصر واقعیت افزوده (AR) یا برنامه‌های گرافیکی دارند، از مواردی هستند که بیش از اندازه از CPU استفاده می‌کنند و بیشتر باعث داغ شدن می‌شوند.

4. باتری یا کابل شارژ معیوب

منفجر شدن گوشی موبایل
عکس : منفجر شدن گوشی موبایل

اگر گوشی شما هنگام شارژ بیش از اندازه داغ می‌شود، ممکن است دلیل آن معیوب‌ بودن باتری یا کابل شارژر است. البته گوشی به‌طورکلی هنگام شارژ کمی گرم می‌شود اما اگر دمای آن بیش از اندازه افزایش یابد، ممکن است مشکل‌ساز شود. برای جلوگیری از این مشکل بهتر است فقط از کابل‌ها و آداپتورهای استاندارد و موردتأیید و سازگار با دستگاه خود استفاده کنید.

5. انجام بازی‌های موبایل برای زمان طولانی

بازی طولانی مدت یکی دیگر از دلایل داغ شدن گوشی موبایل است
عکس : بازی طولانی مدت یکی دیگر از دلایل داغ شدن گوشی موبایل است

بازی‌های موبایل نیز از پردازنده (CPU) و پردازشگر گرافیکی (GPU) گوشی استفاده می‌کنند و باعث می‌شوند گوشی شما گرمای زیادی تولید کند. زمانی که مدتی طولانی بازی‌های موبایل انجام دهید، گوشی شما ممکن است بیش از اندازه داغ شود. این امر به‌ویژه هنگام اجرای بازی‌های جدید و گرافیکی شدیدتر است.

6. پخش آنلاین ویدیو

استریم‌کردن ویدیو از نتفلیکس یا یوتیوب یا چندین ساعت تماشای آنلاین تلویزیون نیز به همان اندازه می‌تواند گوشی را گرم کند. در واقع هرچیزی مدتی طولانی نمایشگر گوشی شما را روشن نگه دارد و از پردازنده گرافیکی آن استفاده کند، باعث گرم شدن گوشی می‌شود.

7. آپدیت‌های نرم‌افزاری

گوشی‌های هوشمند هنگام دریافت و نصب آپدیت‌های نرم‌افزاری کاملاً مستعد گرم شدن هستند. توجه کنید که پس از پایان به‌روزرسانی و راه‌اندازی مجدد گوشی شما باید شروع به خنک شدن کند.

8. ویروس یا بدافزار

ویروس یا بدافزار موبایل
عکس : ویروس یا بدافزار موبایل

علت دیگری که ممکن است گوشی شما را داغ کند، ویروس‌ها و بدافزارها هستند. یک بدافزار زمانی که از طریق اپلیکیشن‌های مشکوک یا کلیک‌کردن روی لینک‌های آلوده در گوشی شما نصب شود، می‌توانید با اشغال CPU و رم باعث داغ شدن گوشی شود.

9. روشنایی بالا برای نمایشگر

بالابردن روشنایی نمایشگر نیز انرژی بیشتری مصرف می‌کند و از باتری شما بیش از حد کار می‌کشد و گرمای بیشتری تولید می‌شود؛ بنابراین بهتر است قابلیت روشنایی تطبیقی را روشن کنید که براساس شرایط نور محیط روشنایی نمایشگر را تنظیم می‌کند.

چگونه می‌توان دمای گوشی را اندازه گرفت؟

اندازه گیری دمای موبایل
عکس : اندازه گیری دمای موبایل

با لمس‌ نیز می‌توان داغ شدن بیش از اندازه و نگران‌کننده را تشخیص داد اما اپلیکیشن‌هایی نیز وجود دارند که دمای دستگاه شما را دقیق نمایش می‌دهد.

در برخی دستگاه‌های اندرویدی با مراجعه به تنظیمات و بخش اطلاعات باتری ( Battery information ) می‌توانید دمای گوشی و اطلاعات دیگری را بررسی کنید. اپلیکیشن‌های زیر نیز برای این کار ساخته شده‌اند:

راه‌های جلوگیری از داغ شدن گوشی

در ادامه مطلب علت داغ شدن گوشی چیست به راه‌های جلوگیری از آن می‌پردازیم.

هنگامی که گوشی شما داغ می‌شود، می‌توانید با کارهایی مانند بستن تمام برنامه‌ها، انتقال گوشی به محیطی خنک‌تر یا روشن‌کردن حالت پرواز، دمای آن را کاهش دهید. قراردادن گوشی در یخچال یا فریزر به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود؛ زیرا تغییرات ناگهانی دما ممکن است ترک‌خوردن نمایشگر شوند.

  • بستن تمام اپلیکیشن‌های درحال اجرا
  • خارج‌کردن گوشی از منطقه گرم
  • جداکردن قاب دستگاه
  • روشن‌کردن حالت پرواز
  • خالی‌کردن فضای داخلی
  • استفاده از حالت ذخیره انرژی
  • اسکن گوشی با آنتی‌ویروس
  • کاهش روشنایی صفحه‌نمایش
  • استفاده از شارژر معتبر

از داغ شدن گوشی خود جلوگیری کنید!

زمانی که گوشی شما داغ می‌شود، احتمالاً یکی از ۳ قسمت اصلی آن به مشکلی خورده است: باتری، پردازنده یا درگاه شارژ. معمولاً گرمای بیش از اندازه به مشکل سخت‌افزاری مربوط می‌شود اما در برخی مواقع مشکلات نرم‌افزاری نیز ممکن است دخیل باشند.

داغ شدن بیش از اندازه می‌تواند به گوشی شما آسیب دائمی بزند و در دنیای امروزی به مشکلی پرهزینه برای شما تبدیل شود. پیشگیری همیشه بهتر از درمان است؛ بنابراین نکاتی را که در مطلب علت داغ شدن گوشی به آنها اشاره کردیم، بهتر است به خاطر بسپارید.

ارسال این خبر برای دوستان در شبکه های مجازی :
تلگرامواتساپایتاتوییترفیس بوکلینکدین