امیر سیاح، رئیس مرکز بهبود محیط کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی، از توافق سازمان غذا و دارو برای عدم پیگیری از شکایات خود از سکوهای فروش آنلاین دارو خبر داد. سیاح در حاشیه جلسه هیئت مقرراتزدایی و بهبود فضای کسبوکار گفت:
پلتفرم ها و سکو های توزیع دارو از هیئت مقررات زدایی خواسته بودند، شرایط کارشان قانونمند بشود و سازمان غذا و دارو به جای شکایت ، وارد فاز تنظیم گری و تعیین حد و حدود برای فعالیت آنها بشود. هیئت مقررات زدایی این درخواست را پذیرفت و از سازمان غذا و دارو خواست، در اسرع وقت مقررات و حد و حدود فعالیت سکو های توزیع دارو را روشن کند که خوشبختانه پذیرفتند، زیرا آنها نیز قبول دارند که فعالیت توزیع دارو دارد به سمت سکو های آنلاین می رود و در آینده، دارو خانه ها بیشتر در کارهای تخصصی توزیع دارو و نه رساندن آن به بیمار، فعالیت خواهند کرد.
در واقع از سال ۱۳۹۹ سازمان غذا و دارو مخالفت با پلتفرمهای فروش آنلاین دارو را آغاز کرد. این سازمان اعلام کرده بود سرویسهایی مثل اسنپ دکتر و دیجیکالا غیرقانونی عمل میکنند. رئیس سازمان غذا و دارو نیز در پاییز سال گذشته گفته بود چیزی به عنوان فروش آنلاین دارو وجود ندارد و با تخلفاتی که سلامت مردم را به خطر میاندازند، کنار نخواهند آمد.
با اینحال خردادماه سال گذشته هیأت وزیران آییننامهای را تصویب کرده بود که در آن به وزارت بهداشت مأموریت داده شد با همکاری وزارت ارتباطات امکان توزیع دارو در پلتفرمهای اینترنتی با رعایت اصل رقابت و انحصار را طی دستورالعملی ممکن کنند.
سیاح میگوید احتمالاً تا ماه آینده دستورالعملی برای فعالیت این سکوها ابلاغ خواهد شد. با اینحال همانطور که گفته شد، احتمالاً دیگر خبری از رساندن دارو به بیمار نبوده و این سکوها در توزیع تخصصی دارو فعالیت خواهند کرد. این درحالیست که حتی با وجود در جریان بودن شکایت، پلتفرمهای مذکور را متوقف نکرده بودند.