محققان هشدار دادهاند ریزپلاستیکهای موجود در نقاط مختلف جهان تا بدان حد خطرناک هستند که میتوانند کل منابع تأمین غذا در جهان را به خطر بیندازند.
به نقل از فیوچریسم، ریزپلاستیک ها تکههای بسیار کوچک پلاستیک هستند که تقریباً در همهجا وجود دارند و حتی میتوانند از طریق خوردن و نوشیدن مواد آلوده به بدن انسان منتقل شده و مشکلات جدی ایجاد کنند.
دانشمندان انگلیسی هشدار دادهاند که این ذرات خطرناک پس از واردشدن به آبوخاک، توانایی فتوسنتز گیاهان برای جذب انرژی خورشید و تبدیل آن به انرژی شیمیایی برای تداوم حیات را کاهش داده و از این طریق ادامه زندگی بسیار از منابع تغذیه انسانها را در آینده تهدید میکنند.
به گزارش سرویس اخبار پزشکی سایت شات ایکس و به نقل از فارس این پژوهش با بررسی نتایج ۱۵۷ مطالعه در مورد چگونگی تأثیر ریزپلاستیکها بر زندگی گیاهان انجام شده و مبتنی بر تحقیقات مستقل نیز هست.
یافتههای تحقیقات مذکور حاکی است اگر برای مقابله با انتشار گسترده ریزپلاستیک ها در طبیعت اقدام فوری انجام نشود، بین ۴ تا ۱۴ درصد از گندم، برنج و ذرت تولید شده در جهان از بین میروند و این روند به شکل صعودی ادامه مییابد.
ریزپلاستیک ها قابلیت فتوسنتز را در انواع موجودات زنده و بهخصوص در گیاهان بین ۷ تا ۱۲ درصد کاهش میدهند و این وضعیت هم در آینده ممکن است بدتر شود.
محققان می گویند: عدم برخورد جدی با این پدیده در دو دهه آینده امنیت غذایی کل انسان ها را به طور جدی به خطر می اندازد و نابودی مواد غذایی بدین شکل قابل مقایسه با نابودی منابع غذای بشر به علت تداوم گرمایش زمین خواهد بود. بنابراین استفاده از پلاستیک توسط بشر باید به سرعت کاهش یابد.