به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه فیز، دکتر یومکو کاوانو (Yumeko Kawano) از بیمارستان بریگهام و زنان در شهر بوستون در آمریکا و همکارانش خطر ابتلای بیماران مبتلا به روماتیسم مفصلی به انواع نارسایی قلبی را با گروه کنترل (شامل افرادی که به روماتیسم مفصلی مبتلا نبودند) مقایسه کردند.
گروه کنترل شامل شرکتکنندگانی است که در طول آزمایش، درمانهای مرتبط با پژوهش را دریافت نمیکنند. ۱۴۴۵ بیمار مبتلا به روماتیسم مفصلی و ۴۳۳۵ نفر در گروه کنترل این پژوهش شرکت داشتند.
به گزارش سرویس اخبار پزشکی سایت شات ایکس و به نقل از ایرنا نارسایی قلبی زمانی رخ میدهد که قلب قادر به پمپاژ خون کافی نیست و نمیتواند جریان خون کافی را به اعضای بدن برساند.
پژوهشگران دریافتند نارسایی قلبی با کسر جهشی حفظشده (HFpEF) شایعترین زیرگروه نارسایی قلبی در هر دو گروه است: ۶۵ درصد افراد مبتلا به روماتیسم مفصلی و ۵۹ درصد افرادی که به روماتیسم مفصلی مبتلا نبودند، به نارسایی قلبی با کسر جهشی حفظشده مبتلا بودند.
در نارسایی قلبی با کسر جهشی حفظشده، قلب بیش از حد سفت است. هنگامی که قلب پمپاژ میکند، آرام و آهسته کار نمیکند و به طور کامل از خون پر نمیشود. این نوع نارسایی قلبی به عنوان «نارسایی قلبی دیاستولی» شناخته میشود. در نارسایی قلبی با کاهش کسر جهشی، قلب بیش از حد ضعیف شده است.
پژوهشگران پی بردند بیماران مبتلا به روماتیسم مفصلی در مقایسه با شرکتکنندگان گروه کنترل، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به نارسایی قلبی قرار دارند؛ همچنین احتمال ابتلای آنها به نارسایی قلبی با کسر جهشی حفظشده نیز بیشتر است.
گزارش این پژوهش در ماه جاری میلادی (دسامبر) در آرترایتیس کِر اَند ریسِرچ (Arthritis Care & Research) منتشر شد.