ایده استفاده از کرم موضعی پوست به جای سوزن برای واکسیناسیون در برابر بیماری کزاز میتواند ایمنسازی را متحول کند.
دانشمندان در دانشگاه «استنفورد» موفق به توسعه یک کرم موضعی شدهاند که میتواند به عنوان یک روش غیرتهاجمی برای واکسینه کردن علیه کزاز عمل کند. این کرم بر اساس باکتری «استافیلوکوکوس اپیدرمیس» ساخته شده که به طور طبیعی بر روی پوست انسان وجود دارد و میتواند واکنش ایمنی قوی را تحریک کند. در آزمایشها، این باکتری به موشها منتقل شد و سطح آنتیبادیها در آنها به سطحی بالاتر از واکسنهای معمول رسید.
به گزارش سرویس اخبار پزشکی سایت شات ایکس و به نقل از نیو اطلس این گروه تحقیقاتی با تغییر پروتئینی به نام «ای ای پی» در سطح باکتری و نمایش سم کزاز روی آن، توانستند سطح بالای آنتیبادیهای هدفمند علیه کزاز را در موشها ایجاد کنند. نتیجه این کار این بود که موشهای واکسینه شده با این باکتری مهندسیشده، در برابر دوزهای کشنده کزاز کاملاً ایمن ماندند، در حالی که گروه کنترل این گونه نبودند.
این روش امیدوارکننده میتواند به درمان و واکسیناسیون علیه انواع عوامل بیماریزا مانند ویروسها و باکتریهای دیگر گسترش یابد. پژوهشگران امیدوارند این واکسنها عوارض جانبی کمتری داشته باشند و در آیندهای نزدیک به آزمایشهای انسانی برسند، که میتواند یک روش جدید و راحتتر برای واکسیناسیون باشد./فارس