با شات ایکس همیشه در فناوری بروز باشید
میکروب‌های موجود در مایکروویو می‌توانند کشنده باشند
عکس : میکروب‌های موجود در مایکروویو می‌توانند کشنده باشند

آیا برای گرم کردن غذای آماده یا دمنوش سرد خود از مایکروویو استفاده می‌کنید؟ بسیاری از ما روزانه چندین بار از این دستگاه استفاده می‌کنیم، اما با مرور این مطالعه جدید ممکن است نظرتان تغییر کند و در استفاده دوباره از این دستگاه بیشتر فکر کنید.

به گزارش سرویس اخبار پزشکی سایت شات ایکس و به نقل از العین محققان از شرکت داروین بیوپروسپکتینگ اکسلنس SL، استارتاپی مستقر در پاترنا، اسپانیا، میکروب‌های مقاوم به تابش را در داخل مایکروویوها کشف کرده‌اند.

به گفته تیم تحقیق، نگران‌کننده این است که چندین سویه از این میکروب‌ها می‌توانند برای انسان‌ها کشنده باشند.

دانیل تورنت، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: «برخی از گونه‌های جنس‌هایی که در مایکروویوهای خانگی یافت می‌شوند، مانند کلبسیلا، انتروکوک و آئروموناس، ممکن است خطری برای سلامت انسان داشته باشند.»


میکروب‌ها در داخل مایکروویو
عکس : میکروب‌ها در داخل مایکروویو

مطالعات قبلی میکروب‌ هایی را در محیط‌های عجیب و شگفت‌انگیز مانند نشت‌های نفتی دریایی، مناطق صنعتی آلوده و حتی در ایستگاه فضایی بین‌المللی کشف کرده‌اند.

اما تاکنون، مشخص نبوده که کدام میکروب‌ ها در داخل مایکروویو ها یافت می‌شوند.

در مطالعه اخیر، تیم تحقیق میکروب‌ ها را از داخل ۳۰ مایکروویو نمونه‌برداری کرده است: ۱۰ مورد از آشپزخانه‌های خانگی، ۱۰ مورد از فضاهای اشتراکی مانند کافه‌تریاها و ۱۰ مورد از آزمایشگاه‌های علمی.

تحلیل نمونه‌ها ۷۴۷ جنس مختلف میکروب را در ۲۵ شاخه باکتریایی کشف کرد.

با این حال، این سویه‌ها در مکان‌های مختلف به طور قابل توجهی متفاوت بودند.

آقای تورنت گفت: « مایکروویو های خانگی دارای میکروبیوم «انسانی‌تر» مشابه با سطوح آشپزخانه هستند، در حالی که مایکروویو های آزمایشگاهی باکتری‌هایی را در خود جای داده‌اند که به تابش مقاوم‌ترند.»

در آشپزخانه‌های خانگی، جنس‌های اصلی میکروب‌ ها شامل آکینتوباکتر، بارگاوایا، برودو باکتریوم، بروزوندیموناس، درماتوکوکوس، کلبسیلا، پانتوئا، پسودوکسانتوموناس و ریزوبیوم بودند.

در حالی که آرتروباکتر، انتروباکتر، جانی باکتریوم، متیلوباکتریوم، نئوباسیلوس، نوکاردوئیدس، نووسفینگوبیوم، پاین باکیلیس، پری باکیلیس، پلاناکوکس، روتیا، اسپورو سارسینا و ترری باکیلیس تنها در مایکروویو های اشتراکی یافت شدند.

نگران‌کننده است که چندین مورد از این میکروب‌ ها مانند کلبسیلا، انتروکوک و آئروموناس، می‌توانند برای انسان‌ها خطرناک باشند.

سویه‌های کلبسیلا می‌توانند باعث طیف وسیعی از عفونت‌های مرتبط با مراقبت‌های بهداشتی از جمله ذات‌الریه، عفونت‌های خون، عفونت‌های زخم یا محل جراحی و مننژیت شوند.

انتروکوکوس به نوبه خود، می‌تواند موجب بروز انواع بیماری‌ها از جمله عفونت‌های دستگاه ادراری، عفونت‌های خون و عفونت‌های زخم شود.

در نهایت، آئروموناس با عفونت‌های گوارشی، بیماری‌های کلیوی، سلولیت و مننژیت مرتبط بوده است.

میکروب های داخل مایکروویو
عکس : میکروب های داخل مایکروویو

بر اساس یافته‌ها، محققان به مردم توصیه می‌کنند که به طور منظم و کامل مایکروویو های خود را تمیز کنند.

آقای تورنت گفت: «ما توصیه می‌کنیم که به طور منظم مایکروویو ها را با محلول رقیق‌شده سفیدکننده یا اسپری ضدعفونی‌کننده بازاری ضدعفونی کنید.»

علاوه بر این، مهم است که بعد از هر بار استفاده، سطوح داخلی را با یک پارچه مرطوب پاک کنید تا هرگونه باقی‌مانده را برطرف کرده و بلافاصله نشت‌ها را تمیز کنید تا از رشد باکتری‌ها جلوگیری شود.

ارسال این خبر برای دوستان در شبکه های مجازی :
تلگرامواتساپایتاتوییترفیس بوکلینکدین