با شات ایکس همیشه در فناوری بروز باشید
چرا کره‌جنوبی اینترنت را قطع نکرد؟
عکس : چرا کره‌جنوبی اینترنت را قطع نکرد؟

در روز‌های اخیر، اعلام ناگهانی حکومت نظامی توسط رئیس‌جمهور کره جنوبی، یون سوک یول، شوک عظیمی را به جامعه این کشور وارد کرد. اما در میان این بحران سیاسی، یکی از نکات قابل‌توجه این بود که زیرساخت‌های دیجیتال و ارتباطی کشور کاملاً فعال ماند و دسترسی به اینترنت محدود یا قطع نشد.

اتفاقی که نه تنها ممکن است برای ما، شهروندان ایرانی و حتی مسئولان کشورمان عجیب به نظر برسد، که از یک منظر دیگر هم قابل تامل است؛ این که قطع نشدن اینترنت در کره جنوبی، به‌طور مستقیم بر سرنوشت سیاسی این رویداد تأثیر گذاشت چراکه موجب اطلاع رسانی وسیع رویداد‌ها و شکل گیری واکنش‌هایی از جمله حضور مردم در خیابان‌ها و راه افتادن موج مطالبات مردمی شد.

به گزارش سرویس اخبار اینترنت و شبکه سایت شات ایکس و به نقل از نبض فناوری نتیجه این اتفاقات موجب شد که بعد از شش ساعت، بعد از سردادن شعار‌های «استعفای یون سوک یول» و «قدرت از آن مردم است» در کف خیابان‌ها و وایرال شدنشان در شبکه‌های اجتماعی، دستور حکومت نظامی در این کشور با تصمیم مجلس کره بشکند.

اتفاقی جالب توجه که پرسش‌ها و ابهاماتی به دنبال دارد.


چرا اینترنت در کره جنوبی قطع نشد؟

چرا اینترنت در کره جنوبی قطع نشد؟
عکس : چرا اینترنت در کره جنوبی قطع نشد؟

پاسخ دادن به این سوال، آن هم در این بازه کوتاه زمانی بعد از وقوع رویداد، کار چندان ساده‌ای نیست، اما بیایید برخی مواردی که در این زمینه موثر به نظر می‌رسند را مرور کنیم:

۱. زیرساخت‌های پیشرفته و نقش فناوری در زندگی روزمره:

کره جنوبی یکی از پیشرفته‌ترین کشور‌ها در زمینه فناوری و اینترنت است. اینترنت پرسرعت و دسترسی گسترده به ابزار‌های دیجیتال از ضروریات زندگی روزمره مردم و اقتصاد کشور است. قطع اینترنت می‌توانست اعتماد عمومی را به دولت بیشتر تضعیف کند و اثرات اقتصادی شدیدی به‌دنبال داشته باشد.

۲. خطر واکنش منفی عمومی:

مجلس کره جنوبی
عکس : مجلس کره جنوبی

کره جنوبی کشوری با تاریخچه طولانی اعتراضات مدنی است و قطع اینترنت می‌توانست اعتراضات را شدیدتر کند. مردم این کشور به دموکراسی افتخار می‌کنند و هرگونه تلاش برای محدود کردن آزادی‌های عمومی می‌تواند با واکنش قاطع روبه‌رو شود.

۳. نقش فناوری در دموکراسی:

فناوری‌های ارتباطی، به‌ویژه شبکه‌های اجتماعی و ابزار‌های پخش زنده، نقش مهمی در جریان اعتراضات ایفا کردند. مردم با استفاده از این ابزار‌ها به‌سرعت اطلاعات را به اشتراک گذاشتند و اقدامات خود را هماهنگ کردند. شاید دولت، آگاه از قدرت این ابزارها، تصمیم گرفت به جای محدودیت، از بروز خشم عمومی جلوگیری کند.

پیامد‌های قطع نشدن اینترنت برای آینده کره جنوبی:

آنچه مورد اشاره قرار گرفت، چالش‌هایی بود که قطع اینترنت می‌توانست بیافریند و در نتیجه حتی در تئوری هم تصمیمی برای خاموشی نت در این کشور برای اجرای دستور حکومت نظامی گرفته نشد. با این نگاه، می‌شود فرصت‌های رقم خورده با این رویکرد به اینترنت را هم مرور کرد که شامل موارد قابل تاملی است.

۱. افزایش سرمایه‌گذاری روی فناوری‌های نوین:

رویداد‌های اخیر ممکن است دولت و شرکت‌های فناوری را به بازنگری در نحوه استفاده از فناوری‌های نوین ترغیب کند. برای مثال: هوش مصنوعی می‌تواند برای تحلیل افکار عمومی و پیش‌بینی واکنش‌های اجتماعی استفاده شود و ممکن است شبکه‌های اجتماعی به‌عنوان ابزاری برای مدیریت بهتر ارتباطات سیاسی و اجتماعی مورد توجه بیشتری قرار گیرند.

۲. تقویت امنیت سایبری:

با توجه به نقش فناوری در بسیج اجتماعی، دولت کره جنوبی ممکن است تلاش کند زیرساخت‌های دیجیتال را از نظر امنیتی تقویت کند تا از سوءاستفاده یا اختلال در آینده جلوگیری کند. البته ممکن است نتیجه این اتفاقات، هل دادن دولت به سمت و سوی دیگری مثل محدودسازی شبکه‌های اجتماعی هم باشد که احتمالا حساسیت افکار عمومی را به دنبال خواهد داشت.

۳. تغییر نگاه به فناوری به‌عنوان ابزار دموکراسی:

این رویداد نشان داد که فناوری می‌تواند نقش مثبتی در حمایت از دموکراسی ایفا کند. این امر ممکن است باعث شود کره جنوبی به توسعه فناوری‌های دیجیتال برای تقویت حقوق شهروندی و آزادی بیان در داخل و خارج از کشور توجه بیشتری نشان دهد و جلب توجه جهانیان به این حوزه را به دنبال داشته باشد.

به عبارت بهتر، غائله حکومت نظامی در کره جنوبی نشان داد که چقدر فناوری اهمیت دارد. اهمیتی که حالا اهمیتش بیش از هر زمان دیگری درک می‌شود و البته دو سوه مختلف هم دارد؛ از یک سو می‌تواند ابزاری برای اعمال قدرت بر مردم باشد و از سوی دیگر، می‌تواند دستمایه محکمی برای قدرتنمایی مردم به حاکمیت باشد.

ارسال این خبر برای دوستان در شبکه های مجازی :
تلگرامواتساپایتاتوییترفیس بوکلینکدین