وزیر ارتباطات اواخر فروردین ماه از راهاندازی آزمایشی تماس تصویری خبر داده بود و حالا رگولاتوری تعرفه تماس تصویری را اعلام کرده است. طبق مصوبه شماره یک جلسه ۳۴۲ کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تعرفه مکالمه تصویری چه در سیمکارتهای اعتباری و چه دائمی حداکثر ۱۵۰ تومان در دقیقه تصویب شد. این مصوبه البته ۲ بهمن سال گذشته تصویب شده و بهتازگی ابلاغ شده است.
احتمالاً بهخاطر دارید که بیش از ۱۰ سال پیش رایتل قرار بود با قابلیت تماس تصویری وارد عرصه رقابت شود اما به دلیل برخی ملاحظات مذهبی این قابلیت حذف شد. اما حالا که مدتها از عرضه این قابلیتها در پیامرسانهای بر بستر اینترنت میگذرد، تماس تصویری قرار است رسماً در اپراتورها ارائه شود. جالب است بدانید تعرفهای که آن زمان برای تماس تصویری در نظر گرفته شده بود ۱۵۹۹ ریال برای سیمکارت دائمی و تا ۲۴۰۰ ریال برای سیمکارت اعتباری بود.
در هر حال با توجه به فراگیر شدن مکالمات تصویری بر بستر اینترنت، تعرفه تماس تصویری برای برای مشترکین ترغیبکننده باشد. گفتنی است طبق جلسه هیأت دولت در اسفندماه سال گذشته، حقالسهم دولت نیز از درآمدهای اپراتورهای همراه در خدامت تماس تصویری ۸ درصد تعیین شده که حداقل تا پایان سال ۱۴۰۳ معتبر خواهد بود.
تعرفه تماس تصویری شامل هزینه دیتا میشود
طبق مصوبه ۳۴۲ کمیسیون تنظیم مقررات، «دارنده پروانه برای ارائه خدمات مکالمه ویدئویی مجاز به دریافت مبالغی تحت عنوان خدمت داده تلفن همراه نیست.» به این ترتیب اپراتورها نمیتوانند علاوه بر این ۱۵۰ تومان، مبلغی اضافه را هم برای اینترنت یا ترافیک داده دریافت کنند.
علاوه بر این تعرفه اتصال متقابل مکالمات ویدئویی بین اپراتورهای مختلف، ۵۰ درصد سقف تعرفه مکالمه ویدئویی تعیین شده است. به این ترتیب اگر تماس شما از یک اپراتور به اپراتور دیگر باشد، تعرفه تماس تصویری میتواند تا سقف ۲۲۵ تومان بر دقیقه افزایش یابد.
گفتنی است همراه اول در حال حاضر تماس تصویری را فعال کرده و گفته میشود کاربران برخی گوشیهای هواوی و شیائومی میتوانند همین حالا از آن استفاده کنند.
اما آیا تماس تصویری اپراتورها موفق خواهد بود؟
پاسخ این پرسش میتواند به فاکتورهای مختلفی از کیفیت تماس تصویری گرفته تا پوشش آن و سازگاری با برندهای مختلف تلفن همراه بستگی داشته باشد. با توجه به هزینه ناچیز تماس تصویری بر بستر پیامرسانها، شاید اکثر کاربران در حال حاضر تمایل چندانی به استفاده از این ویژگی نداشته باشند؛ به خصوص در شرایطی که پیامرسانهای خارجی این قابلیت را بهصورت رمزگذاری شده دوطرفه ارائه میکنند.