سوفی به مدت ۱۲ سال از قاعدگی های دردناک، افزایش وزن، افسردگی و خستگی رنج میبرد.
او به سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) مبتلا شده بود؛ یک بیماری هورمونی که حدوداً از هر ۱۰ زن یکی به آن مبتلا میشود. اما او برای گرفتن کمک درمانی از پزشکان با مشکل مواجه بود.
به گزارش سرویس اخبار شبکه های اجتماعی سایت شات ایکس و به نقل از بی بی سی سوفی احساس کرد تنها گزینهاش این است که خودش مسئولیت سلامتیاش را برعهده بگیرد. در همین زمان بود که در اینستاگرام با کورتنی سیمنگ آشنا شد.
کورتنی وعده داد که «علت ریشهای سندرم تخمدان پلیکیستیک» را درمان میکند. این در حالی بود که پژوهشگران هنوز علت اصلی این بیماری را شناسایی نکردهاند. او به مشتریان تستهای آزمایشگاهی، «پروتکل سلامت» شامل یک رژیم غذایی، مکملها و مشاوره به مبلغ سه هزار و ۶۰۰ دلار ارائه میکند.
سوفی در این برنامه ثبتنام کرد و صدها دلار دیگر برای مکملها از طریق لینکهای تبلیغ شده توسط کورتنی پرداخت کرد.
دکتر جن گانتر، متخصص زنان و مربی سلامت زنان ، گفت کورتنی صلاحیت توصیه به انجام این آزمایشها را نداشته و این آزمایشها استفاده بالینی محدودی دارند.
پس از نزدیک به یک سال، علائم بیماری سوفی بهبود پیدا نکرد و در نتیجه او از برنامه کورتنی دست کشید.
او گفت: «من برنامه را زمانی که رابطهام با بدن وغذایم بدتر شده بود، ترک کردم. [احساس میکردم] توانایی بهبود سندرم تخمدان پلیکیستیک خود را ندارم.»
کورتنی به درخواستها برای اظهار نظر پاسخ نداد.
چهرههای تاثیرگذار اینترنتی که تخصصی در رشته پزشکی ندارند – بسیاری از آنان با بیش از یک میلیون دنبالکننده – با وانمود کردن به عنوان متخصص و فروش درمانهای جعلی، از نبود راهحل پزشکی آسان برای سندرم تخمدان پلیکیستیک سوءاستفاده میکنند.
برخی خود را متخصص تغذیه یا «مربی هورمونی» مینامند، اما این مدارک میتوانند طی چند هفته به صورت آنلاین کسب شوند.
سرویس جهانی بیبیسی، پربینندهترین ویدیوهایی با هشتگ PCOS در تیکتاک و اینستاگرام را به چهار زبان طی ماه سپتامبر ردیابی کرد و دریافت که نیمی از آنها اطلاعات نادرست منتشر میکنند. ما ۲۵ ویدیوی برتر به زبانهای انگلیسی، سواحیلی، هندی و پرتغالی را تحلیل کردیم. بسیاری از ویدیوهای انگلیسی در کشورهایی مانند هند، نیجریه، کنیا و برزیل نیز محبوب بودند.