با عرضه گوشی Galaxy S25 Ultra یکی از انتقاداتی که به پرچمدار جدید سامسونگ شد، عدم افزایش ظرفیت باتری آن نسبت به نسخه قبل بود که اکنون به نظر میرسد اگرچه سامسونگ ظرفیت این باتری را افزایش نداده است، اما ظاهراً مصرف آن بهینه شده است؛ البته نه آنقدری که فکرش را میکنید!
به گزارش سرویس اخبار موبایل سایت شات ایکس و به نقل از شهر سخت افزار سامسونگ گوشی Galaxy S25 Ultra خود را با همان ظرفیت نسخه قبل یعنی 5,000 میلیآمپرساعت عرضه کرد که نسبت به اکثر رقبای این گوشی، ظرفیت کمتری را در اختیار کاربر میگذاشت. این موضوع باعث شد که کاربران نسبت به شارژدهی این گوشی با نسخه ویژه تراشه جدید اسنپدراگون 8 الیت، کمی نگران باشند. اما به نظر میرسد که سامسونگ تلاشهایی را برای بهبود شارژدهی این گوشی انجام داده تا کمی بهتر از گوشی Galaxy S24 Ultra عمل کند.
در جدیدترین تست شارژدهی گوشی Galaxy S25 Ultra، کانال یوتیوب The Tech Chap این گوشی را با هشت گوشی پرچمدار دیگر یعنی Galaxy S24 Ultra، iPhone 16 Pro Max، Google Pixel 9 Pro XL، OnePlus 13، Vivo X200 Pro، Oppo Find X8 Pro، Honor Magic7 Pro و Xiaomi 14 Ultra مقایسه کرده تا در نهایت نتایج جالبی را شاهد باشیم.
شرایط تست
این کانال یوتیوب برای تست این گوشیها شرایط یکسانی را در فراهم کرد که مهمترین آنها در زیر قید شدهاند:
- روشنایی همه گوشیها روی عدد 150 نیت قرار داده شد.
- درصد سلامتی باتری همه گوشیها 100 درصد است.
- شارژ همه گوشیها 100 درصد است.
- آخرین نسخه آپدیت روی همه گوشیها نصب شده است.
- برای آزمایش از نسخه وایفای 4 استفاده شده است.
- همه برنامههای پس زمینه بسته شدهاند.
نحوه تست
این کانال در زمان تست شارژدهی این گوشیها، برنامههای مختلفی مانند تیکتاک، اینستاگرام، یوتیوب، بنچمارک GeekBench و بازی Temple Run را اجرا کرد تا مصرف باتری گوشیها بسنجد.
کاهش شارژ در حالت استندبای
همچنین برای تست کاهش شارژ در هنگام عدم استفاده، این کانال گوشیها را به مدت 12 ساعت در حالت Standby قرار داد که گوشی Galaxy S25 Ultra با کاهش 4 درصدی باتری در این مدت، در میان بهینهترین گوشیها قرار گرفت.
دمای گوشی گلکسی اس 25 اولترا هنگام استفاده
همچنین در این بین گوشی Pixel 9 Pro XL بیشترین دما را با 29 درجه سانتیگراد ثبت کرد.
نتایج تست
اولین گوشی که در بین این سری گوشیها خاموش شد، گوشی Xiaomi 14 Ultra بود که شارژدهی آن برابر با 8 ساعت و 15 دقیقه بود که البته باید قدیمتر بودن آن نسبت به سایر گوشیها را نیز در نظر گرفت چرا که به موعد معرفی گوشی Xiaomi 15 Ultra نزدیک شدهایم.
دومین گوشی که با اتمام شارژ باتری مسابقه مورد نظر را باخت، گوشی Google Pixel 9 Pro XL بود که البته با توجه به پردازنده نه چندان بهینه آن، انتظار بیشتری از آن نمیرفت.
سومین گوشی نیز پرچمدار سال پیش سامسونگ یعنی S24 Ultra بود که به مدت 9 ساعت و 22 دقیقه دوام آورد که در این مدت گوشی S25 Ultra هنوز 6 درصد از شارژ آن باقی مانده بود.
مدت زمان شارژدهی گوشی S25 Ultra
باتری این گوشی بالاخره پس از 10 ساعت و 3 دقیقه، به اتمام رسید که با توجه به یکسان بودن ظرفیت آن با S24 Ultra، ارتقای خوبی به شمار میرود.
این بدان معنی است که گوشی S25 Ultra توانسته 41 دقیقه بیشتر از S24 Ultra (با همان ظرفیت باتری) شارژدهی داشته باشد تا بتوان گفت که شاهد بهبود مصرف انرژی به میزان 7.3 درصد در نسخه جدید پرچمدار سامسونگ باشیم.
فینالیستها و برنده!
جالب است بدانید که برنده این مارتن آیفون 16 پرومکس هم نبود چرا که پرچمدار اپل تنها 6 دقیقه پس از Galaxy S25 Ultra خاموش شد. اما فینالیستهای این ماراتن دو گوشی Oppo Find X8 Pro و Vivo X200 Pro بودند که پس از اتمام شارژ سایر گوشیها تنها گوشیهای دارای شارژ بودند. البته با توجه به میزان شارژ باقیمانده برای پرچمدار اوپو ( 10 درصد) و پرچمدار ویوو (22 درصد) میتواند برنده را از هم اکنون حدس زد.
در پایان گوشی Vivo X200 Pro توانست با ظرفیت باتری 6,000 میلیآمپرساعت زمان شارژدهی 13 ساعت و 6 دقیقه را ثبت کند تا با اختلاف 102 دقیقهای (یک ساعت و 42 دقیقه) نسبت به جایگاه دوم یعنی Oppo Find X8 Pro با زمان 11 ساعت و 24 دقیقه، جایگاه طولانیترین شارژدهی را در بین پرچمدارهای تست شده توسط این کانال کسب کند.
البته در کنار ظرفیت بالای باتری این گوشی، باید به عملکرد بسیار خوب تراشه یعنی Dimensity 9400 مدیاتک نیز اشاره کرد که توانست با نمایشگر 6.78 اینچی این گوشی مصرف انرژی خوبی را ارائه کند.
جایگاه شارژدهی S25 Ultra در بین سایر پرچمداران
در نهایت باید گفت که گوشی Galaxy S25 Ultra سامسونگ شاید در برابر پرچمدارهای اندرویدی دیگر از نظر شارژدهی حرفی برای گفتن نداشته باشد، اما توانسته زمانی بسیار نزدیک به رقیب دیرینه خود یعنی آیفون 16 پرومکس را ثبت کند. همچنین این گوشی نسبت به نسخه پیشین خود توانسته با همان ظرفیت باتری، مدیریت مصرف انرژی بهتری را (اگرچه به میزان ناچیز) ارائه کند تا از این حیث به گزینه بهتری برای خرید نسبت به نسخه پیشین خود تبدیل شود.