با شات ایکس همیشه در فناوری بروز باشید
مقایسه قدرت سخت افزار پوکو X7 با گلکسی A35 سامسونگ
عکس : مقایسه پوکو X7 با گلکسی A35

گوشی جدید پوکو ایکس ۷ که به تازگی معرفی شده، به لطف محبوبیت نسل قبلی خود مورد توجه کاربران قرار دارد. یک محصول میان رده از شیائومی که در زیربرند Poco عرضه می‌شود. در مقابل Galaxy A35 را داریم که محبوبیت ویژه آن برای کاربران ایرانی غیرقابل انکار است. هر چند گلکسی ای ۳۵ رقیب مستقیم پوکو ایکس ۷ نیست و باید منتظر معرفی گلکسی ای ۳۶ باشیم، معرفی که شاید اواخر زمستان امسال صورت بگیرد.

به گزارش سرویس اخبار موبایل سایت شات ایکس و به نقل از ترنجی با این حال فعلا با گزینه‌های موجود در بازار سروکار داریم و امشب می‌خواهیم با هم در ترنجی به مقایسه قدرت سخت افزار پوکو X7 با گلکسی A35 سامسونگ، به خصوص در بخش بنچمارک‌ها و پایداری بپردازیم


مقایسه پوکو X7 و گلکسی A35

پوکو ایکس ۷ نقره‌ای
عکس : پوکو ایکس ۷ نقره‌ای

تراشه استفاده شده در پوکو ایکس ۷ یک نمونه ساخت مدیاتک به نام Dimensity 7300 Ultra است. هنوز مشخص نیست که این تراشه با دیمنسیتی ۷۳۰۰ چه تفاوتی دارد. از ظاهر امر شاید باید گفت که بیشتر تفاوت را در همان پسوند اولترا می‌بینیم (!) و جزئیاتی از تفاوت سخت‌افزاری ارائه نشده است. در بهترین حالت شاید تفاوتی جزئی در فرکانس برخی هسته‌ها وجود داشته باشد.

همچنین می‌توان Poco X7 را با ۸ یا ۱۲ گیگابایت حافظه رم و ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت فضای ذخیره سازی تهیه کرد.

سامسونگ گلکسی A35 به تراشه ساخت خود این شرکت یعنی Exynos 1380 مجهز شده است، تراشه‌ای که از نسل قبلی رده‌بالاتر خود یعنی گلکسی A54 به عاریه گرفته است. شما می‌توانید Galaxy A35 را با ۶ یا ۸ گیگابایت حافظه رم و ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیره سازی تهیه کنید.

حالا که کمی با مشخصات سخت افزار ی این دو محصول آشنا شدیم، وقت آن است که به سراغ مقایسه خروجی سخت‌افزاری آن‌ها براساس بنچمارک‌های موجود بریم.

مقایسه بنچمارک‌ها

با بنچمارک GeekBench شروع می‌کنیم که توان پردازشی CPU تراشه را بررسی می‌کند. نمودار زیر می‌تواند برای مقایسه Poco X7 و Galaxy A35 کاملا کاربردی باشد. به علاوه که محصولات دیگری نیز در آن حضور دارند.

در تست تک‌هسته‌ای تقریبا باید گفت عملکرد این ۲ محصول یکسان است و در تست چند‌هسته‌ای کمی گلکسی ای ۳۵ بهتر از پوکو ایکس ۷ عمل می‌کند. هر چند این اختلاف به حدی نیست که بخواهیم برتری ویژه‌ای به نماینده سامسونگ بدهیم.

مقایسه بنچمارک GeekBench پوکوX7 با گلکسی A35 – تست تک‌هسته‌ای
عکس : مقایسه بنچمارک GeekBench پوکوX7 با گلکسی A35 – تست تک‌هسته‌ای

سپس بنچمارک Antutu را بررسی می‌کنیم.

جایی که نماینده پوکو بیش از ۱۰ درصد بهتر از نماینده سامسونگ عمل می‌کند. البته مقداری این تفاوت می‌توان به تفاوت نسخه تست شده هم بازگردد. پوکو ایکس ۷ حاضر در این تست مدل ۱۲ گیگابایت حافظه رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی است در حالی که گلکسی ای ۳۵ با مدل ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی در این تست حاضر بوده است.

با این حال چون در خروجی تست Antutu توان پردازشی گرافیکی هم دخیل است، باید به این نکته اشاره کرد که پوکو ایکس ۷ نمایشگر با رزلوشن کمی بیشتر به نسبت به گلکسی ای ۳۵ دارد.

مقایسه بنچمارک Antutu پوکوX7 با گلکسی A35
عکس : مقایسه بنچمارک Antutu پوکوX7 با گلکسی A35

حالا نوبت به بررسی توان پردازش گرافیکی این دو گوشی می‌رسد.

شاید هیچ کدام از این محصولات تراشه‌های محبوب‌تر Snapdragon کوالکام را نداشته باشند و هر دو از در بخش پردازش گرافیکی از هسته‌های Mali بهره ببرند اما به هر حال عملکرد یکی بهتر از دیگری است.

در تراشه دیمنسیتی ۷۳۰۰ اولترا از ۲ هسته Mali-G15 استفاده شده که نمونه‌های قوی هستند اما وقتی ۲ عدد باشند، شاید خیلی عملکرد درخشانی ارائه نکنند.

در تراشه اگزینوس ۱۳۸۰ سامسونگ از ۵ هسته Mali-G68 استفاده شده است. اما تفاوت این انتخاب GPU در خروجی برای کاربر نهایی چه معنایی دارد؟

برای پاسخ باید بنچمارک گرافیکی 3D Mark را باز کنیم:

همانطور که در نمودار زیر مشاهده می‌کنید، هر دوی این تراشه‌ها از محصولاتی با تراشه Snapdragon 7s Gen 2 بهتر عمل می‌کنند. تراشه که در پوکو ایکس ۶ یعنی نسل قبلی پوکو ایکس ۷ استفاده شده بود.

اما در مقایسه نماینده پوکو و سامسونگ باید گفت که نماینده پوکو حدودا ۵ درصد بهتر ظاهر شده است. طبیعتا هر دو دستگاه پایین‌تر از گلکسی A55 قرار دارند.

مقایسه بنچمارک 3D Mark پوکوX7 با گلکسی A35
عکس : مقایسه بنچمارک 3D Mark پوکوX7 با گلکسی A35

مقایسه پایداری عمکلرد در تست‌های پرفشار پردازشی

عدد بنچمارک‌ها معمولا برای تعیین سطح تراشه‌ها می‌تواند مفید باشد. با این حال این موضوع که آن محصول چه مدت می‌تواند حداکثر سطح قدرت پردازشی تراشه را ارائه کند، سوال مهم‌تری است. اگر گوشی شما زود داغ کند مجبور به کاهش فرکانس تراشه خواهد شد و این یعنی کاهش توان عملکردی آن.

برای مقایسه پایداری پوکو ایکس ۷ با گلکسی A35 از ۲ بنچمارک استفاده شده است. اولین بنچمارک CPU Throttling Test است.

همانطور که از مقایسه زیر مشخص است، گلکسی A35 با پایداری ۸۳ درصدی توانسته عملکرد بهتری نسبت به پوکو ایکس ۷ داشته باشد. البته که حداکثر (حداقل و متوسط) توان پردازشی نماینده Poco کمی بهتر از نماینده Samsung است.

مقایسه بنچمارک CPU Throttling Test پوکو ایکس ۷ با گلکسی اس ۳۵
عکس : مقایسه بنچمارک CPU Throttling Test پوکو ایکس ۷ با گلکسی اس ۳۵

بنچمارک بعدی تست استرس بنچمارک گرافیکی 3D Mark است. به هر بیشتر پیش خواهد آمد که تراشه گرافیکی موبایل شما تست فشار طولانی مدت قرار بگیرد تا تراشه مرکزی آن. چون احتمالا شما بیشتر بازی می‌کنید تا این‌که پردازش‌های محاسباتی عجیب روی گوشی خود داشته باشید.

تست استرس بنچمارک گرافیکی 3D Mark – پوکو ایکس ۷ در مقابل گلکسی A35 – تصویر اول
عکس : تست استرس بنچمارک گرافیکی 3D Mark – پوکو ایکس ۷ در مقابل گلکسی A35 – تصویر اول

در تصویر اول (تصویر بالا) مشخص است که پایداری هر دو محصول در سطح عالی و نزدیک به ۹۹ درصد است. حال یکی نیم درصد بالا و دیگری نیم درصد پایین‌تر قرار می‌گیرد. با این حال امتیاز عملکرد Galaxy A35 خیلی بالاتر از Poco X7 است. این موضوع را در تصویر پایین بهتر درک خواهید کرد.

تست استرس بنچمارک گرافیکی 3D Mark – پوکو ایکس ۷ در مقابل گلکسی A35 – تصویر دوم
عکس : تست استرس بنچمارک گرافیکی 3D Mark – پوکو ایکس ۷ در مقابل گلکسی A35 – تصویر دوم

در تصویر دوم اما میزان مصرف باتری و افزایش دما را در کنار فریم ریت مشاهده می‌کنید. از فریم‌ریت مشخص است که گلکسی A35 در طولانی مدت می‌تواند قدرت پردازشی بهتری ارائه کند و بازه فریم‌ریت آن بین ۱۰ تا ۲۱ فریم‌برثانیه بوده است اما پوکو X7 تنها بین ۴ تا ۶ فریم‌برثانیه است.

افزایش دما گلکسی A35 کمتر بوده و ۶ درجه افزایش را ثبت می‌کند در جایی که نماینده پوکو ۹ درجه افزایش دما دارد. در نهایت مصرف باتری پوکو ایکس ۷ کمتر بوده (چون طبیعتا پردازش کمتری هم انجام داده) و با ۵ درصد مصرف باتری تست را به پایان می‌رساند، جایی که نماینده سامسونگ ۶ درصد باتری مصرف کرده است.

جمع بندی

به صورت کلی باید گفت که ما با ۲ میان‌رده اقتصادی از Samsung و Poco روبه‌رو هستیم. تفاوت توان پردازشی و پایداری این ۲ محصول خیلی محسوس نیست اما با در نظر گرفتن تمام جوانب شاید باید برتری نسبی را به سامسونگ داد.

البته که یک موبایل فقط در بحث پردازش و پایداری خلاصه نمی‌شود و مواردی مانند پشتیبانی نرم افزاری، طراحی، دوربین، باتری، نمایشگر و … نیز دخیل هستند.

ارسال این خبر برای دوستان در شبکه های مجازی :
تلگرامواتساپایتاتوییترفیس بوکلینکدین