هر ساله با معرفی آیفون های جدید، از ساعت های هوشمند Apple Watch نسل جدید هم رونمایی میشه. امسال هم به رویه قبل در مراسم معرفی سری آیفون 14 از اپل واچ های نسل 8 و Ultra رونمایی شد که به سبک آیفون ها و دیگه دسته بندی های اپل سعی میکنه علاوه بر یه نسخه معمولی با قیمت معقول، نسخه های پیشرفته یا پرو همون محصول رو با تکنولوژی های جدید و خاص تر با قیمتی خیلی بالاتر برای افرادی که دنبال جدیدترین و بهترین های دنیای تکنولوژی هستند، عرضه کنه. به خاطر همین موضوع و با توجه به قیمت 400 دلاری اپل واچ 8 که دقیقا همون قیمت نسل 7 رو داره، تغییرات نسبت به نسخه قبلی خیلی زیاد نیست. با موبونیوز همراه باشید تا مشخصات Apple Watch 8 رو با هم بررسی کنیم و ببینیم با توجه به تغییرات ایجاد شده آیا این نسل هم به عنوان بهترین ساعت هوشمند بازار میتونه لقب خودش رو حفظ کنه؟
بررسی طراحی و کیفیت ساخت Apple Watch 8
اپل توی طراحی ساعت های هوشمند خودش به یه سبک طراحی خاص رسیده و میشه گفت دیگه شاید تا چندین نسخه دیگه نباید شاهد تغییرات ظاهری خیلی زیادی باشیم. از لحاظ ظاهری اپل واچ ها از نسل 1 تغییر خیلی زیادی نکردن و بیشتر تمرکز روی بهتر شدن صفحه نمایش و جذاب تر شدنش قرار گرفته. مخصوصا از apple watch 6 به بعد که تغییرهای صفحه نمایش هم هر نسل کمتر و ناچیز تر شده. از لحاظ ابعاد اندازه و وزن با همون مشخصات نسل 7 طرفیم و هنوز ظاهر جذاب و راحتی موقع استفاده رو توی خودش حفظ کرده.
نسخه 41 میلیمتری وزنی حدود 42 گرم و نسخه 45 میلیمتری حدودا 52 گرم وزن داره و توی استفاده طولانی مدت خیلی به دست فشاری وارد نمیکنه. توی هر دو سایز اندازه صفحه نمایش یکسانه و شما با توجه به مچ دستتون بهتره انتخاب مناسب تر رو انجام بدید.
نوع طراحی قسمت پشتی و سنسور ها هم به صورت خمیده و از جنس سرامیک ساخته شده و موقع استفاده دست رو اذیت نمیکنه. پنل جلویی مثل نسل قبل حاشیه خیلی کمی داره و همین باعث میشه خیلی راحت تر بتونید با ساعت کار کنید و از برنامه ها استفاده کنید. جنس و طراحی فریم میانی مثل نسل قبل از آلومینیوم و یا استیل ضد زنگ ساخته شده و هنوز همون طراحی آشنا با دکمه فیزیکی برای بازگشت به منو و تاج چرخشی رو شاهد هستیم.
اگه زمان فعالیت های ورزشی و یا فعالیت های مرتبط با آب از این ساعت استفاده کنید، خیالتون راحت باشه چون با گواهی IP6X و مقاومت در مقابل نفوذ آب تا 50 متر، خیلی راحت میتونید شنا کنید و یا بعد از فعالیت های ورزشی دوش بگیرید. البته بهتره این ساعت در مقابل آب داغ یا مایعات شوینده مثل صابون یا شامپو قرار ندید.
در مجموع توی بخش طراحی میشه گفت هیچ تغییری دیده نمیشه و تقریبا همون نسخه 7 رو اینجا مجدد داریم میبینیم که فقط یه سری رنگ های جدید بهش اضافه شده و مجدد رنگ سیلور به گزینه های قابل انتخاب برگشته تا در کنار رنگ های جذاب دیگه مثل آبی و قرمز و استارلایت برای نسخه آلومینیومی، بتونید این ساعت رو با توجه به سلیقه و استایل خودتون ست و خریداری کنید.
مشخصات نمایشگر Apple Watch 8
نمایشگر Retina LTPO OLED اختصاصی اپل با اندازه 1.9 اینچی و حاشیه خیلی کم و رزولوشن 396 در 484 پیکسل و طراحی خمیده و جذاب که تصاویر به شدت جذاب و با کیفیتی رو به شما نمایش میده. روشنایی خیلی خوب و حدود 1000 نیتی این صفحه به صورت هوشمند و با توجه به نور محیطی این نور رو کم و زیاد میشه تا خیلی راحت تر بتونید در شرایط مختلف از ساعت استفاده کنید.
بزرگ شدن صفحه نمایش در دسترس باعث میشه خیلی راحت تر بتونید از کیبورد مجازی استفاده کنید و پیغام بدید یا از اپ های مختلف قابل نصب روی ساعت استفاده کنید. اعلانات ارسالی هم دیگه کل صفحه نمایش رو نمیگیره و مثل گوشی ها به صورت یه پاپ آپ موقعی که دارید با ساعت کار میکنید بالای صفحه به شما نمایش داده میشه. این بزرگ شدن صفحه نمایش باعث میشه اطلاعات بیشتر و به صورت جذاب تری رو به شما نمایش بده. با حذف نسخه های نایک از گزینه های قابل خرید، واچ فیس های این نسخه ها هم به گزینه های قابل انتخاب اضافه شده و میتونید موقع ورزش کردن از ظاهر اسپورت صفحه نمایش هم لذت ببرید!
یه قابلیت مهم که از نسل 7 شاهدش بودیم، صفحه نمایش همیشه روشن یا Always On Display هستش که به شما اجازه میده بدون نیاز به حرکت های اضافه همیشه از زمان و تاریخ مطلع باشید و با استفاده از واچ فیس های متنوع که با اومدن نسل های جدید یه تعدادی هم بهشون اضافه میشه، ظاهر ساعت رو شخصی سازی کنید.
مشخصات باتری Apple Watch 8
باتری لیتیوم یونی 308 میلی آمپری عملا هیچ تفاوتی با نسل قبلی نداره و تقریبا همون شارژدهی رو میتونید از نسل 8 هم انتظار داشته باشید. توی استفاده معمولی و سبک اپل واچ 8 حدود 36 ساعت باتری نگه میداره. اما اگه از سنسور های مختلف استفاده کنید، با استفاده از GPS پیاده روی کنید و مقداری موسیقی گوش بدید، نهایتا یک روز و نیم میتونید از این ساعت استفاده کنید و باید روز دوم مجدد ساعت رو شارژ کنید. البته سرعت شارژ با استفاده از آداپتور ها فست به سرعت انجام میگیره و اگه یه شارژر بیسیم بغل تخت شما باشه، صبح با گذاشتن روی اون و انجام روتین صبح موقع بیرون رفتن از منزل تا آخر شب به شما شارژدهی میکنه. البته مصرف باتری بسیار بهینه است و با استفاده از صفحه نمایش همیشه روشن، میتونید حدود یه روز به راحتی از این ساعت استفاده کنید. شارژر مگنتی داخل جعبه با استفاده از درگاه تایپ سی شارژ میشه و میتونید با استفاده از شارژر گوشی خودتون ساعت اپل رو به راحتی و توی حدودا 2 ساعت شارژ کنید.
یه قابلیت جذاب دیگه که با معرفی این نسل نشون داده شده و به زودی توی تمامی ساعت هایی که آپدیت WatchOS 9 رو دریافت میکنن اضافه میشه، قابلیت Low Power Mode که به کل عوض شده و شما با روشن کردن این حالت مثل قبل فقط ساعت رو نمیبینید و میتونید از ساعت مثل حالت عادی استفاده کنید، فقط دقت بعضی سنسور ها، که قابلیت شخصی سازی کامل روی آیفون رو داره و زمانی که برنامه ها رفرش میشن تا اعلان های جدید رو به شما نشون بدن کاهش پیدا میکنه ولی در عوض اگه وسط های روز باتری شما رو به اتمام باشه، میتونه خیلی راحت تا آخر شب دووم بیاره و شما رو همراهی کنه.
بررسی حسگر های اپل واچ نسل 8
تنها تغییری که نسبت به اپل واچ 7 ایجاد شده توی این بخشه و دو سنسور تشخیص تصادف و تشخیص دما به این نسل اضافه شده. حسگر تشخیص دما که از دو سنسور یکی زیر ساعت و دیگری روی صفحه نمایش استفاده میکنه و به صورت خیلی دقیقی و حتی تا 0.1 درجه هم میتونه تغییرات دما رو تشخیص بده. البته دمای کلی بدن شما رو با یه برنامه جدا بهتون نمایش نمیده و فقط تغییرات رو در بازه های مختلف ثبت و جمع آوری میکنه و در صورت تغییر خیلی زیاد مثلا در صورت تب کردن بهتون هشدار میده. یه استفاده مهم دیگه این سنسور ها برای تشخیص و ثبت دوره تخم گذاری و سلامت بانوان استفاده میشه که با استفاده از این سنسور جدید در کنار سنسور های دیگه، زمان دقیق این دوره ها رو بهتون اطلاع میده.
سنسور جدید و جذاب اضافه شده دیگه Car Crash Detection یا تشخیص تصادفه که مخصوص این نسله با استفاده از ژیروسکوپ قوی و شتاب سنج دقیق و با استفاده از GPS تشخیص میده شما سوار ماشین هستید و زمانی که به صورت ناگهانی متوقف بشید، پیغامی به شما میده که در صورت جواب ندادن، با مراکز اورژانسی تماس میگیره تا جون شما رو نجات بده. البته باید گفت بهتره که هیچ وقت به این حسگر احتیاج پیدا نکنید، ولی بودنش در این نسل باعث میشه خیالتون راحت تر باشه. البته مثل حسگر های تشخیص میزان اکسیژن خون این قابلیت داخل ایران کار نمیکنه!
حسگر تشخیص غلظت خون، حسگر اندازه گیری اکسیژن خون، فشار سنج و حسگر هایی که توی اکثر ساعت های هوشمند یا بند های سلامتی وجود داره اینجا هم استفاده شده و مثل قبل دقت مناسبی دارند و با توجه به نیاز میتونید ازشون استفاده کنید. نکته ای که وجود داره اینه که حسگر تشخیص میزان اکسیژن خون توی ایران کار نمیکنه و حتما باید ساعت رو بیرون از ایران فعال کنید تا بتونید از این قابلیت استفاده کنید. GPS هم دقت مناسبی داره و موقع فعالیت های ورزشی میتونه سرعت متوسط و بیشینه سرعت رو به شما بگه که برای فعالیت های ورزشی مثل دوچرخه سواری و دویدن به درد شما بخوره. حالت های ورزشی قابل پشتیبانی هم مثل نسل قبل بیش از 100 ورزش رو پشتیبانی میکنه و برخی از این ورزش ها هم مثل دویدن، پیاده روی، دوچرخه سواری و … به صورت خودکار شناسایی و اندازه گیری میشن.
در مجموع سنسور های جدید اضافه شده نمیتونه شما رو مجاب کنه که از نسل های 6 و 7 به این نسل مهاجرت کنید و اونقدر عملکرد جذاب و قابل توجهی نداره و کار نکردن سنسور تشخیص تصادف در ایران هم باعث میشه پکیج سنسور های این محصول برای داخل ایران خیلی جذاب و کاربردی نباشه.
بررسی سخت افزار و پردازنده Apple Watch 8
پردازنده S8 برای این نسل استفاده شده که فقط اسمش عوض شده و از لحاظ قدرت و کارایی میشه گفت همون پردازنده نسل های 6 و 7 اپله که فقط تغییر نام داده! ولی در مجموع هنوز هیچ مشکل و کندی توی اجرا برنامه ها و استفاده از ساعت دیده نمیشه و همه چی به خوبی اجرا میشه. 32 گیگ حافظه داخلی به همراه 1 گیگ رم هم باعث میشه موقع اجرا چند برنامه مشکلی نداشته باشه و موقع نصب برنامه روی ساعت از لحاظ فضای ذخیره سازی هم خیالتون راحت باشه.
بررسی نرم افزار و رابط کاربری Apple Watch 8
یکی از مهمترین موارد در معرفی نسل های جدید ساعت های هوشمند اپل رابط کاربری اپل واچ هاست که با هر نسل بهبود های خیلی خوبی میکنه و بهتر و روون تر میشه. تغییرات این نسل هم تقریبا زیاد بوده و باعث میشه عملکرد کلی ساعت بهتر بشه. البته WatchOS 9 برای ساعت های نسل 4 به بعد هم ارائه میشه و تمام موارد اضافه شده (بجز مواردی که مربوط به حسگر دما و تشخیص تصادف میشه) روی سایر نسل ها هم قابل استفاده است.
قابلیت ردیابی خواب بهتر و دقیق تر شده و به کمک حسگر دما میتونه جزئیات دقیق از خواب عمیق و سبک و دوره بیداری به شما بده. بخش سلامت بانوان هم با کمک حسگر دما اضافه شده که اطلاعات دقیق و جامعی میده و میتونید در صورت نیاز این اطلاعات رو با شخص دیگری مثل دکتر خودتون به اشتراک بزارید. البته این اطلاعات سراسر رمزنگاری شده و حتی خود اپل هم به اطلاعات دسترسی نداره. حالت مصرف کم باتری هم همونطور که در بخش باتری گفتیم به تمامی ساعت های نسل 4 به بعد اضافه میشه و با غیر فعال کردن صفحه نمایش همیشه روشن و پایین آوردن دقت و یا غیر فعال کردن سنسورها شارژدهی باتری بیشتری میده. اپلیکیشن Fitness هم بهبودهایی دریافت کرده و امکان ردیابی مناطق ضربان قلب و ویرایش تمرین های ورزشی سفارشی رو به شما میده و دیگه خیلی نیاز به برنامه متفرقه دیگه ندارید.
باید به یه نکته هم قبل از خرید این ساعت هوشمند توجه کنید، با استفاده از WatchOS 9 شما نیاز به دستگاهی دارید که از iOS 16 به بالا پشتیبانی کنه و به خاطر همین موضوع دارندگان آیفون 8 به بالا نمیتونن از این ساعت هوشمند استفاده کنن.
آیا Apple Watch 8 ارزش خرید داره؟
اگه اپل واچ نسل 6 یا apple watch 7 رو دارید با توجه به تغییرات خیلی کم این نسخه نسبت به نسل قبل و فقط اضافه شدن دو سنسور تشخیص تصادف و تشخیص دما به این نسل و تغییرات ظاهری بسیار کم، خیلی ارزش ارتقا به این نسل رو نداره و بهتره تا معرفی نسل جدید صبر کنید. اما اگه نسل 3 یا 4 رو دارید یا برای اولین بار میخواید اپل واچ خریداری کنید و از لحاظ بودجه هم مشکلی ندارید، اپل واچ 8 میتونه انتخاب هیجان انگیز و مناسبی نسبت به نسل های قبلی برای شما باشه و میتونید یکی از بهترین ساعت های هوشمند اپل رو داشته باشید. اگه هم میخواین آخرین نسل اپل واچ دستتون باشه هم پول کمتری پرداخت کنید، نیم نگاهی به Apple Watch SE 2022 هم داشته باشید.