شیشههای خورشیدی به بخشی از پیشرفتهای فناوری در ساخت شهرهای سبز تبدیل شده اند، به گونهای که از آنها در پنجره ها، بالکنها و نمای ساختمانها برای تولید انرژی های تجدید پذیر استفاده میشود.
به گزارش سرویس اخبار علمی سایت شات ایکس و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان فناوری شیشه خورشیدی متکی بر ادغام سلولهای خورشیدی در شیشه است تا بتواند با استفاده از نور خورشید برق تولید کند.
شیشه خورشیدی شفافیک نوع شیشه است که حاوی سلولهای خورشیدی شفاف و تقریبا نامرئی است که به نور اجازه عبور از خود را میدهد و در عین حال از بخشی از آن برای تولید انرژی استفاده میکند.
شیشه فتوولتائیک :
این نوع شیشه با استفاده از سلولهای خورشیدی تعبیه شده یا روکش شده روی سطح شیشه تولید میشود و میتوان از آن در پشت بام خانهها و ساختمانها استفاده کرد.
شیشه خورشیدی رنگیاین شیشه با قابلیت جذب نور خورشید و تولید انرژی الکتریکی به طور همزمان به رنگهای مختلف یا تیرگی تغییر یافته است.
برجستهترین مزایا
شیشههای خورشیدی با تولید انرژی پاک و تجدیدپذیر به کاهش انتشار کربن کمک میکنند، بنابراین شیشههای خورشیدی میتوانند با تولید برق و ذخیره آن برای استفادههای بعدی در کاهش مصرف انرژی در ساختمانها نقش داشته باشند.
شیشههای خورشیدی همچنین زیبایی ساختمانها را بهبود میبخشند؛ زیرا بدون تأثیر قابل توجهی بر نور طبیعی ورودی به ساختمان ها، ظاهری مدرن به نماها و پنجرهها میدهد.
چالشهااگرچه شیشه خورشیدی یک نوآوری بزرگ است؛ اما کارایی آن در تبدیل نور به انرژی در مقایسه با پانلهای خورشیدی سنتی کمتر است. علاوه بر این، هزینه تولید شیشه خورشیدی در مقایسه با سایر فناوریها در زمینه شیشه خورشیدی بالا است.
اما با ادامه تحقیق و توسعه در زمینه شیشههای خورشیدی، ممکن است در آینده شاهد بهبود کارایی و هزینه آن باشیم که باعث محبوبیت و استفاده بیشتر آن در خانهها و ساختمانها شود.
منبع: راشا تودی