بابک صدرایی کارشناس صنعت خودرو در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره شرایط حاکم بر بازار خودروهای برقی گفت: برای احداث هر ایستگاه « آیسی شارژ » خودروهای برقی رقمی حدود ۱۵۰ هزار دلار یعنی حدود ۹ میلیارد تومان هزینه در بر خواهد داشت.
صدرایی ادامه داد: برای احداث همین ایستگاه، اما از نوع دی سی ۱۶۰ الی ۱۷۰ هزار دلار هزینه خواهد شد. در مورد ایستگاه شارژ خانگی نیز مشکلی وجود دارد؛ آن هم این موضوع است که برای این شارژرها باید وزارت نیرو و متولیان توزیع برق انشعاب جداگانهای را در ساختمانها تعبیه کنند.
این کارشناس صنعت خودرو اظهار کرد: ارائه ندادن انشعاب جداگانه برای شارژ خودروهای برقی موجب فشار بر شبکه برق خانه میشود. به همین منظور برای جلوگیری از افزایش هزینه برق بایستی شبکه و انشعاب و کنتور جداگانهای برای این نوع خودروها در نظر گرفته شود.
به گزارش سرویس اخبار خودرو سایت شات ایکس و به نقل از آنا این کارشناس صنعت خودرو تأکید کرد: نکته دیگر در مورد خودروهای برقی این موضوع است که این نوع خودرو در کشور ما تست بلندمدت نشده است. ایران کشوری پهناور با جغرافیایی متنوع از نظر آب و هوایی است. باید این نوع خودرو در مناطق سردسیر و یا گرمسیر و شرجی ایران نیز به صورت بلندمدت مورد آزمایش و نظارت قرار گیرند.
وی ادامه داد: عملکرد خودروهای برقی در شرایط خاص جغرافیایی ایران از لحاظ سطح ارتفاع از دریا و سرما و گرمای شدید باید مورد ارزیابی قرار گرفته و نکات فنی لحاظ شود.