وزارت صمت پس از تغییراتی که در ابتدای سال 1402 تجربه کرد، بهصورت جدی در بخش عرضه خودروهای برقی نقش ایفا کرده است. بهتازگی خبرگزاریهای دولت از عرضه تاکسیهای برقی برای شهر تهران خبر دادهاند. وزارت صمت وعده داده است که این تاکسیها بهزودی در خیابانهای شهر تهران تردد خواهند داشت.
براساس گفتههای «حسن کریمی سنجری»، مدیر پروژه خودروهای برقی وزارت صمت، خودروسازان بایستی بخش بزرگی از تعهدات خود درزمینه خودروهای برقی را طی سال 1402 اجرایی کنند. به عبارت دیگر، خودروسازان باید تا پایان امسال ۶۰ درصد از تعهدی را که در رابطه با خودروهای برقی امضا کردند، وارد ناوگان حملونقل کنند. این میزان تعهد برای خودروسازان خصوصی متفاوت است. به خودروسازان خصوصی پنج سال فرصت داده شده تا طی این مدت 30 درصد از سبد محصولات خود را به خودروهای الکتریکی تبدیل کنند.
تأمین ارز تاکسیهای برقی چگونه انجام میشود؟
یکی از نگرانیهای بزرگ تولیدکنندگان و واردکنندگان خودروهای برقی به مسئله تأمین ارز مربوط میشود. در این زمینه «محمدرضا فرزین»، رئیسکل بانک مرکزی، از توافق با «عباس علیآبادی»، وزیر صمت، برای تأمین ارز واردات خودروهای برقی خبر داده است. همچنین ارز موردنیاز شهرداری تهران جهت واردات تاکسیهای برقی نیز تأمین شده است.
شهرداری تهران بسته یک میلیارد و ۴۰ میلیون یورویی برای تأمین خودروهای برقی شامل اتوبوس، سواری، ون و موتورسیکلت به بانک مرکزی ارائه کرده است. براساس اعلام رئیس بانک مرکزی، این بسته پذیرفته شده و ارز موردنیاز تاکسیهای برقی پایتخت تأمین میشود. بانک مرکزی همچنین وعده تأمین یک میلیارد دلار برای واردات خودرو برقی را به وزارت صنعت داده است. پیش از این نیز مدیر پروژه خودروهای برقی وزارت صمت از اختصاص ۳۰۰ میلیون دلار ارز به واردات تاکسیهای برقی خبر داده بود. این خودروها توسط شرکتهای خودروساز وارد میشوند.