دیلی میل اعلام کرد، این پروژه با اولویت بالا که AMASS نام گرفته در حقیقت مجموعه ای از جنگ افزارهای خودکار است که در مقیاس بی سابقه ای به کار گرفته می شوند.
AMASS همچنان در مراحل برنامه ریزی است اما آژانس دارپا مشغول جمع آوری پیشنهادات از پشتیبانان مالی برای قرارداد ۷۸ میلیون دلاری است.
در این طرح پهپادهای کوچک به اسلحه ها و ابزارهای ناوبری و ارتباطات مجهز می شوند و قابلیت های مختلف از جمله اختلال در سیگنال رادار و حملات مرگبار را خواهند داشت.
هرچند این فناوری شیوه جنگ آمریکا را تغییر می دهد اما کارشناسان در صنعت ابراز نگرانی کرده اند.
زاخاری کالنبورن از دانشگاه جورج میسون در ویرجینیا می گوید: همزمان با گسترش حجم لشکر ابزارها، مدیریت آنها برای انسان ها غیرممکن می شود.
ارتش آمریکا از سال ۲۰۰۱ میلادی از وسایل نقلیه هوایی بی سرنشین در میدان جنگ استفاده کرده است اما از آن زمان تاکنون ابزارهای کوچک تر با قابلیت مخفی شدن بیشتری به کار گرفته تا به طور پنهانی از خطوط دشمن عبور کند.
پروژه AMASS دارپا یک باره هزاران پهپاد را رها می کند تا چند فعالیت را بدون دخالت انسان انجام دهند.
کالنبورن در این باره می گوید: در تئوری AMASS ممکن است یک پروژه غیر مرگبار باشد که برای اختلال در سیگنال ها یا دیگر حملات و همچنین برای پشتیبانی از پلتفرم های دیگر به کار رود. با این وجود این امر به نظرم غیر محتمل است.
توسعه این پرژه شامل آزمایش هایی با لشکر واقعی و مجاز پهپادها خواهد بود که به تدریج حجم و پیچیدگی آنها افزایش می یابد.