با شات ایکس همیشه در فناوری بروز باشید

پهپاد فوق محرمانه چین در فضا چه می‌کند؟
عکس : پهپاد فوق محرمانه چین در فضا

پهپاد فضا یی چین به نام شنلونگ به راستی هیچ تصویری در فضا ی مجازی موجود نیست و آنچه هست رندرهای کامپیوتری است که تصوری از این فضا پیمای سری به دست می‌دهند.

به گزارش سرویس اخبار پهپاد سایت شات ایکس و به نقل از خبرآنلاین اما در دنیای امروز حتی پرنده‌ای چنین مرموز نیز از دید علاقه‌مندان نجوم پنهان نمی‌ماند. به تازگی تصویری از این پرنده مرموز توسط یک ناظر ماهواره و منجم آماتور به نام فلیکس شوفبنکر ثبت شده است که اطلاعاتی هر چند محدود از آن به دست می‌دهد.

بر اساس گزارش اسپیس، در تصویر ضبط شده دو پنل خورشیدی قابل تشخیص است که احتمالا انرژی مورد نیاز فضاپیمای مرموز چینی را برای ماموریت طولانی در مدار زمین تامین می‌کند.

شوفبنکر برای ثبت این تصویر از یک تلسکوپ با آینه ۱۴ اینچی و تجهیزاتی که تلسکوپ را قادر به دنبال کردن حرکت ماهواره می‌کند استفاده کرده است.


در تصویر چه دیده می‌شود؟

پنل‌های خورشیدی که در تصویر ضبط شده توسط شوفبنکر دیده می‌شود پیش از این در هیچ‌یک از رندرهای کامپیوتری از شنلونگ به تصویر کشیده نشده بود. البته که در این باره نمی‌توان نظر قاطعی داد و شوفبنکر هم گرچه کفه ترازو را به سمت پنل‌های خورشیدی سنگین‌تر می‌بیند اما در عین حال می‌گوید که ممکن است به جای پنل خورشیدی با آنتن‌های بزرگ یا چیزی شبیه به آن طرف باشیم.

شوفبنکر بر اساس تصویر ضبط شده تخمین می‌زند که طول فضا پیمای چینی حدود ۱۰ متر باشد که بلندتر از فضا پیمای سری مشابه آمریکا با نام «X-37B » است. پهپاد چینی قادر به تغییر مدار گردش خود است و چندی پیش در یک مانور مدار گردش خود را ۳۵۰ کیلومتر پایین آورد.

شنلونگ که اکنون در حال سپری کردن سومین ماموریت خود در مدار زمین است در تاریخ ۱۴ دسامبر ۲۰۲۳ با موشک لانگ‌ مارچ به فضا پرتاب شد و از آن زمان در حال گردش دور زمین است. در ماموریت دوم که ۲۷۶ روز طول کشید شنلونگ حداقل یک شی را در مدار رها کرد که به باور کارشناسان یا یک ماهواره یا ابزاری مخصوص برای نظارت بر پرواز آن بوده است. شنلونگ در ماموریت کنونی که از ۱۴ دسامبر سال گذشته میلادی آغاز شده است، حداقل ۷ شی با استفاده‌های نامعلوم در مدار رها کرده است.

پهپاد فضایی آمریکا

هواپیمای فضا یی رباتیک نظامی X-۳۷B در آخرین ماموریت سری خود بیش از ۹۰۰ روز را در فضا گذرانده است. این پهپاد فضا یی مرموز بخشی از یک پروژه محرمانه در نیروی فضا یی ارتش آمریکا است که رکورد پرواز بی‌وقفه در فضا را شکسته است.

با اینکه که X-37 کار خود را به عنوان یکی از برنامه‌های ناسا در سال۱۹۹۹ شروع کرد، اما وظیفه او به این شکل باقی نماند. طبق گزارش Space.com، در سال۲۰۰۴، برنامه کار این هواپیما به آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی (DARPA) منتقل شد تا این آژانس بتواند برنامه‌های «ناوگان آزمایشی نزدیکی و فرود(ALTV) و یک وسیله نقلیه مداری» را ارائه دهد. پروژه اول در سال۲۰۰۶ به پایان رسید و این در حالی بود که فعالیت‌های X-37 طبقه بندی شدند. سپس نیروی هوایی ایالات متحده X-37B ، که یک هواپیمای فضا یی شبیه X-37A و متعلق به DARPA بود را با برخی تغییرات نامشخص در طراحی، ساخت.

نیروی فضا یی ایالات متحده، از سال ۲۰۱۹ مسئولیت پرتاب، بهره برداری و فرود X-37B را بر عهده گرفته است، و این هواپیما هنوز هم یکی از دارایی‌های آن محسوب می‌شود. ماموریت پهپاد آمریکایی نیز همانند همتای چینی خود محرمانه است و فقط گمانه‌زنی‌هایی در این باره مطرح می‌شود که هیچ کدام قطعی نیست.

البته رقبای آمریکا از جمله روسیه و چین درباره این پرنده گمانه‌زنی‌هایی کرده‌اند که جالب است. دیمیتری روگوژین، رئیس سابق آژانس فضا یی روسیه، در مصاحبه با شبکه خبری دولتی روسیه-۲۴ ادعا کرد که این فضا پیما می‌تواند برای جاسوسی یا حمل سلاح های کشتار جمعی مورد استفاده قرار گیرد.

سونگ ژونگ پینگ، کارشناس نظامی و مفسر چینی، این احساس را تکرار کرد و به ساوت چاینا مورنینگ پست گفت که توانایی این سفینه برای تغییر مدار خود در اواسط پرواز به آن امکان جاسوسی از ماهواره های دیگر یا اهداف مستقر در زمین و همچنین انجام حملات از سوی آن را می دهد.

ارسال این خبر برای دوستان در شبکه های مجازی :
تلگرامواتساپایتاتوییترفیس بوکلینکدین