شهر نئوم در عربستان سعودی از انتخاب همکاران جدید برای پیشبرد طراحی، برنامهریزی و مهندسی فاز اولیه پروژه لاین خبر داد. این پروژه بهعنوان یک بخش اساسی از شهر نئوم در شمال غرب عربستان بهشمار میآید و همکاری جدیدی برای شکلدهی به چشمانداز شهری و ارائه راهکارهای تخصصی در طراحی شهری، مشاوره برنامهریزی و توسعه زیرساختها صورت خواهد گرفت.
به گزارش سرویس اخبار فناوری عمران سایت شات ایکس و به نقل از ایمنا این شراکت به هدف نئوم برای ایجاد چارچوب طراحی موفق و استفاده از روشهای اجرایی برای تحقق چشمانداز شهری بلندپروازانه لاین کمک خواهد کرد.
با پیشرفت پروژه، تلاشهای بیشتری به برنامهریزی و طراحی محلههای مختلف در فاز اول معطوف خواهد شد که آغاز آن اوایل سال ۲۰۲۵ در نظر گرفته شده است و شامل ورودیهای معماری اضافی نیز خواهد بود. گروه معماری دیامایای (DMAA) مسئول توسعه طراحی شهری و برنامهریزی دقیق فاز اول است و تلاش خواهد کرد تا مدل جامع توسعه شهری عمودی را پیادهسازی کند. این تلاش شامل ملاحظات گوناگونی از ریزاقلیم و اکولوژی گرفته تا حملونقل است.
شرکت جنسلر (Gensler) بهعنوان مشاور برنامهریزی شهری پروژه فعالیت میکند و مسئولیت هماهنگی طراحی و اطمینان از رعایت سیاستهای برنامهریزی، چارچوبهای استفاده از زمین و انطباق طراحی در مقیاس وسیع پروژه را بر عهده دارد. شرکت خدمات مهندسی مات مک دونالد (Mott MacDonald) نیز نقش کلیدی در مهندسی زیرساخت شهری را ایفا خواهد کرد و بر مدیریت ساختارهای عمودی و افقی، همچنین سیستمهای خدماتی متمرکز خواهد شد تا کارآمدی محیط شهری را تضمین کند. به گفته مدیر اجرایی طراحی لاین در نئوم ، هدف اولیه بازنگری در شبکه زیرساختی بهمنظور کاهش مساحت ساختهشده روی زمین و جلوگیری از گسترش بافت شهری به مناطق طبیعی است.
نئوم در حال پیشرفت در بخش زیرساختی برای لاین است و فعالیتهای قابلتوجهی انجام داده که نشاندهنده یک عملیات بزرگمقیاس در توسعه شهری است. عربستان سعودی اوایل سال ۲۰۲۱ لاین را بهعنوان یک شهر خطی به طول ۱۷۰ کیلومتر معرفی کرد که بخشی از پروژه بزرگ نئوم بهشمار میرود و پس از آن پیشنهادهای اضافی دیگری را نیز ارائه داده است از جمله یک شهر بندری شناور در اکساگون، هتلهای صخرهای در لیجا و مکانی برای اسکی که انتظار میرود میزبان بازیهای آسیایی زمستانی ۲۰۲۹ باشد.
با توجه به این گسترشها، لاین یکی از جنجالیترین پروژههای نئوم خواهد بود. این شهر قرار است به طول ۱۷۰ کیلومتر با عرض ۲۰۰ متر و ارتفاع ۵۰۰ متر اجرا و به دوازدهمین آسمانخراش بلند جهان تبدیل شود و انتظار میرود که پس از پایان پروژه ۹ میلیون ساکن را در خود جای دهد.
عربستان سعودی در بخشی از چشمانداز ۲۰۳۰ خود اهدافی برای احیای فرهنگ و تنوع اقتصادی در نظر گرفته است و در این راستا پروژه نئوم وابستگی این کشور را به نفت کاهش و تنوع اقتصادی را از طریق ۱۰ منطقه منحصربهفرد با تمرکز بر پایداری افزایش خواهد داد. این کشور با برنامهریزی برای ساخت ۱۱ استادیوم جدید و نوسازی چهار ورزشگاه موجود در حال آمادهسازی خود برای میزبانی جام جهانی فوتبال ۲۰۳۴ است.