با شات ایکس همیشه در فناوری بروز باشید
مرد استرالیایی با قلب مصنوعی تیتانیومی بیش از ۱۰۰ روز زنده ماند
عکس : قلب مصنوعی تیتانیومی

به نقل از نیچر، پیشرفتی چشم‌گیر در زمینه درمان نارسایی قلبی، موجبات امیدبخشی برای هزاران بیمار را فراهم کرده است. نخستین مرد استرالیایی که با قلب مصنوعی تیتانیومی BiVACOR بیش از ۱۰۰ روز از بیمارستان مرخص شد، اکنون پس از دریافت پیوند قلب انسانی در مسیر بهبودی قرار دارد. این دستاورد، گامی بزرگ در انتقال فناوری‌های نوین پزشکی از آزمایشگاه به شرایط واقعی زندگی محسوب می‌شود.

دستگاه BiVACOR به عنوان یک جایگزین کامل قلب طراحی شده و با بهره‌گیری از یک روتور معلق مغناطیسی، خون را به صورت پالس‌های منظم در سراسر بدن پمپاژ می‌کند. برخلاف سایر دستگاه‌های مکانیکی که شامل قسمت‌های متعدد و پیچیده‌ای هستند و به دلیل سایش و پارگی دچار نقص می‌شوند، BiVACOR تنها یک قطعه متحرک دارد؛ امری که احتمال خرابی آن را به‌طور چشمگیری کاهش می‌دهد. در این سیستم، یک سیم به‌صورت زیرپوستی به یک کنترل‌کننده‌ی خارجی متصل است که در طول روز از باتری تغذیه شده و شب‌ها به منبع برق متصل می‌شود.

به گزارش سرویس اخبار پزشکی سایت شات ایکس و به نقل از ایمنا این مرد استرالیایی که ششمین دریافت‌کننده‌ی این دستگاه در جهان به شمار می‌رود، تجربه‌ای متفاوت از زندگی با قلب مصنوعی را تجربه کرد؛ چرا که برخلاف موارد پیشین که بیماران تحت نظارت دائمی تیم‌های پزشکی در بیمارستان بودند، وی توانست شرایط خود را تا مدتی طولانی در خارج از بیمارستان مدیریت کند. این موفقیت مورد تحسین پزشکان برجسته قرار گرفته است. جولیان اسمیت، جراح قلب در مؤسسه قلب و عروق ویکتوریایی دانشگاه موناش و سارا ایتکن، جراح عروق دانشگاه سیدنی، بر نوآوری و اهمیت این پیشرفت تأکید کرده‌اند، آن‌ها معتقدند که این موفقیت می‌تواند افق‌های نوینی را در درمان نارسایی قلبی بگشاید و به عنوان راه‌حلی موقت یا حتی دائمی برای بیمارانی که شرایط پیوند قلب را ندارند، مطرح شود.

به گفته جوزف راجرز، متخصص قلب و عروق و رئیس مؤسسه قلب تگزاس، استفاده از BiVACOR به محققان این امکان را می‌دهد تا عملکرد واقعی بیماران در شرایط عادی زندگی را مورد بررسی قرار دهند؛ امری که پیش از این تنها در محیط‌های بیمارستانی امکان‌پذیر بود، اختراع این دستگاه نیز به دست مهندس بیومدیکال دنیل تیمز صورت گرفته که با تأسیس شرکتی به نام BiVACOR در استرالیا و ایالات متحده، گامی بلند در جهت ارتقای فناوری‌های پزشکی برداشته است.

با توجه به آمار موجود در ایالات متحده، نزدیک به هفت میلیون بزرگسال با نارسایی قلبی دست و پنجه نرم می‌کنند و تنها حدود ۴۵۰۰ پیوند قلب در سال ۲۰۲۳ انجام شده است، کمبود اهداکنندگان قلب، ضرورت توسعه و استفاده از فناوری‌های نوین همچون BiVACOR را بیش از پیش نمایان ساخته است. این دستاورد علمی، نقطه عطفی در تاریخ پزشکی مدرن است و نویدبخش آینده‌ای روشن در درمان بیماری‌های قلبی محسوب می‌شود.

ارسال این خبر برای دوستان در شبکه های مجازی :
تلگرامواتساپایتاتوییترفیس بوکلینکدین