مرسدس بنز و بامو خود را برای عرضه یکی از مهمترین مدلهای خود در سالهای اخیر آماده میکنند. این مدلهای جدید قرار است سال ۲۰۲۵ به بازار عرضه شوند و موفقیت یا شکست آنها تاثیر زیادی بر سرنوشت این دو خودروساز لوکس خواهد داشت.
به گزارش سرویس اخبار خودرو سایت شات ایکس و به نقل از بی بی سی هر دو خودروساز آلمانی در سال ۲۰۲۳ کانسپتهایی از این مدلهای جدید نمایش دادند و در هفتههای گذشته برای جلب توجه خریداران با انتشار عکسهایی استتار شده درباره آنها اطلاعرسانی کردهاند.
مرسدس بنز نسل جدید کلاس CLA را ماه مارس آینده رونمایی خواهد کرد. CLA اولین ماشین از چهار ماشین برقی بنز است که قرار است در سالهای آینده به بازار عرضه شود.
عکسهای استتار شدهای که از CLA جدید منتشر شده نشان میدهد که این ماشین فرم کانسپت را حفظ کرده، ولی نسبت به کانسپت محافظهکارانهتر به نظر میآید.
CLA روی پلتفرمی جدید به نام MMA ساخته میشود که از پایه برای ماشینهای الکتریکی ساخته شده است، اما میتوان با آن مدلهای هیبرید-الکتریکی هم ساخت. این کارخانه پس از مدل سدان CLA، دو شاسیبلند و یک مدل استیشن روی پلتفرم MMA خواهد ساخت.
فروش ماشینهای الکتریکی مرسدس بنز رو به کاهش است. فروش ماشینهای برقی این کارخانه در سه ماه سوم سال ۲۰۲۴ بیش از سی درصد کمتر از سال قبل بود. مرسدس بنز امیدوار است با این سری جدید بتواند فروش را بیشتر کند و جوانان بیشتری را مشتری بنز کند.
بامو هم سال آینده عرضه مدلهای الکتریکی جدیدش را با فروش یک شاسیبلند آغاز خواهد کرد. این سری از ماشینها با نام « نویه کلاس » یا «کلاس جدید» به بازار عرضه میشود و بامو میگوید با آمدن آنها دورهای تازه در این کارخانه شروع میشود.
بامو اولین بار نام « نویه کلاس » را اوایل دهه شصت میلادی استفاده کرد. مدلهایی که با این نام به بازار عرضه شد، شرکت را از خطر ورشکستگی نجات داد و بامو را به خودروسازی موفق تبدیل کرد.
بامو تاکنون دو کانسپت « نویه کلاس » نمایش داده است. « نویه کلاس » یک پلتفرم کاملا جدید دارد. بامو میگوید برای ساخت این پلتفرم بیشترین سرمایهگذاری تاریخ کارخانه انجام شده و با آن شش مدل جدید تولید خواهد شد. این مدلها قرار است در کارخانههای بامو در مجارستان، آلمان، چین و مکزیک ساخته شود.
این پلتفرم فقط برای ماشینهای الکتریکی ساخته شده است. بامو مدلهای بنز ینی و هیبرید « نویه کلاس » را روی پلتفرم کنونی محصولاتش خواهد ساخت.
نام شاسی بلند « نویه کلاس » که پاییز آینده به بازار میآید iX3 است. عکسهایی که از ماشین استتار شده در رسانهها منتشر شده نشان میدهد جلوی ماشین با مدلهای کنونی بامو متفاوت است و چهرهای تازه از محصولات این کارخانه را نمایش میدهد.
بامو هنوز اطلاعات فنی زیادی درباره iX3 منتشر نکرده، اما میگوید این ماشین با هر بار شارژ مسافت بیشتری از مدلهای کنونی کارخانه حرکت میکند و باتریهایش در ده دقیقه برای بیش از ۳۰۰ کیلومتر حرکت شارژ میشود.
بنز و بامو علاوه بر رقابت شدیدی که با یکدیگر دارند، خود را برای رقابت با تسلا و خودروسازان چینی هم آماده میکنند. از نقاط ضعف محصولات الکتریکی این دو کارخانه نرمافزار و سیستم عاملی است که ماشین را کنترل میکند.
هر دو کارخانه میگویند برای مدلهای جدید خود سیستم عامل کاملا جدیدی طراحی کردهاند که به هوش مصنوعی و کامپیوترهای قویتری مجهز است.
بامو چند هفته دیگر در نمایشگاه محصولات مصرفی الکترونیکی در شهر لاسوگاس سیستم عامل مدلهای جدیدش را رونمایی خواهد کرد.
ماشین شکیل
«وست کوست کاستمز» (West Coast Customs)، سازنده ماشینهای سفارشی در آمریکا یک مدل لوسید ایر را برای شکیل اونیل، اسطوره بسکتبال به ماشینی کوپه دو در تبدیل کرده است.
لوسید ایر یکی از لوکسترین ماشینهای الکتریکی در بازارآمریکا است. جای پای این ماشین برای راننده بیش از ۱۱۵ سانتیمتر است که برای اکثر مردم کافی است، اما نشستن در این ماشین برای آقای اونیل که قدش دو متر و ۱۵ سانتیمتر و وزنش حدود ۱۵۰ کیلوگرم است آسان نبود.
شکیل اونیل که سابقه چهار قهرمانی NBA و بازی در تیمهای لسآنجلس لیکرز و میامی هیت را دارد، در صفحهاش در شبکه اجتماعی اینستاگرام توضیح داد که لازم بود تا برای راحتی بیشتر تغییراتی در ماشینش داده شود و برای همین از وستکوست کاستمز خواست تا لوسید ایر را برایش از یک سدان چهار در به یک کوپه دو در تبدیل کند.
ماشین کم و بیش فرم لوسید ایر چهار در را حفظ کرده است. وستکوست کاستمز علاوه بر کوپه کردن ماشین، چرخهای جدیدی هم برای لوسید ایر طراحی کرده و آرم جلوی ماشین را هم به «دیزل» که لقب شکیل اونیل است تغییر داده است.
وستکوست کاستمز به ساختن ماشینهای عجیب برای مشتریانش مشهور است. این شرکت در اوایل دهه ۹۰ میلادی در ایالت کالیفرنیا تاسیس شد و با حضور در برنامه «پیمپ مای راید» یا «ماشینم را خوشگل کن» در شبکه تلویزیونی امتیوی به شهرت رسید.
وستکوست کاستمز چند ماه پیش یک پورشه کاین توربو را به سفارش مارک زاکربرگ، بنیانگذار شبکه اجتماعی فیسبوک به یک ون تبدیل کرد.
معلوم نیست وستکوست کاستمز کدام مدل لوسید ایر را برای آقای اونیل تغییر داده است. قویترین مدل لوسید ایر ۱۲۳۴ اسب بخار نیرو دارد، حداکثر سرعتش ۲۰۵ مایل (۳۲۹ کیلومتر) در ساعت و شتاب صفر تا ۶۰ مایل (۹۶ کیلومتر) در ساعتش ۱.۸۹ ثانیه است. این مدل با هر بار شارژ میتواند تا ۴۲۷ مایل (۶۸۷ کیلومتر) حرکت کند.