مجتبی علیزاده در این باره گفت: هفته آینده از اولین دموی سکوی ملی هوش مصنوعی ایران رونمایی خواهیم کرد و این اتفاق بزرگی است که قطعاً همه را شگفتزده خواهد کرد. تمرکز اصلی این سکو بر حوزه پزشکی و تشخیص است و قرار است در مراسمی ویژه از آن رونمایی شود.
وی افزود: دموی سکوی ملی هوش مصنوعی، هم مردم، هم مسئولین و هم فعالین زیستبوم هوش مصنوعی و اقتصاد کشور را شگفتزده خواهد کرد. این دستاورد، نشاندهنده تلاشهای گستردهای است که در حوزه هوش مصنوعی انجام شده است. امیدواریم با ادامه این مسیر، به دستاوردهای بیشتری در سطح ملی و بینالمللی دست پیدا کنیم.
به گزارش سرویس اخبار هوش مصنوعی سایت شات ایکس و به نقل از نبض فناوری دستیار معاون علمی رئیس جمهور با اشاره به راهاندازی اولین مزرعه جیپییو در کشور، گفت: طبق برنامهریزیها، این فارم GPU در اواخر فروردین یا اوایل اردیبهشت سال آینده راهاندازی خواهد شد. راهاندازی این مرکز، تمامی نیازهای زیرساختی داخل کشور را برآورده میکند و سرمایهگذاری عظیمی از جانب دولت برای تأمین این زیرساختها فراهم شده است.
وی در ادامه افزود: یک سری توافقات بین المللی نیز در این حوزه در دست اقدام است که جزئیات آن به زودی و بعد از نهایی شدن توافقات اعلام خواهد شد.
علیزاده درباره توافقات اخیر در حوزه هوش مصنوعی با پتروشیمی خلیج فارس هم گفت: بر اساس این توافق، مرکز مدیریت هوش مصنوعی صنعت نفت در جزیره کیش، حداکثر تا یک سال آینده راهاندازی خواهد شد. این مرکز قرار است هم مرکز مدیریت هوشمند هلدینگ خلیج فارس باشد و هم مرکز مدیریت هوشمند کل صنعت نفت و پتروشیمی کل کشور.
وی افزود: نسخه اولیه این مرکز مدیریت هوش مصنوعی صنعت نفت، چند روز پیش با راهاندازی سیستم مدیریت هوشمند دو حلقه چاه نفت بانک پاسارگاد (سپهر و جفیر) اجرا شد. یعنی مرکز مدیریت هوشمند نفت و پتروشیمی بانک پاسارگاد را که با سرمایهگذاری معاونت علمی بوده است راهاندازی کردیم.
دستیار معاون علمی افزود: هلدینگ خلیج فارس یک سرمایهگذاری عظیم در موضوع زیرساختهای هوش مصنوعی انجام میدهد که نشاندهنده هوشمندی و درایت این هلدینگ است. در آیندهای نه چندان دور، بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس از این مرکز مدیریت هوشمند نفت و پتروشیمی استفاده خواهند کرد. چنین پروژهای نهتنها بهرهوری این صنعت را افزایش میدهد بلکه ارزآوری بالایی نیز برای این صنعت خواهد داشت.