دانشگاه فنی دانمارک (DTU)، دانشگاه کپنهاگ، دانشگاه فناوری اطلاعات کپنهاگ (ITU) و دانشگاه نورتئیسترن در ایالات متحده یک مدل هوش مصنوعی جدید و کمی ترسناک به نام " ماشین حساب مرگ هوش مصنوعی - Life۲vec" ارائه کردهاند.
به گزارش سرویس اخبار هوش مصنوعی سایت شات ایکس و به نقل از همشهری آنلاین در توضیحات وبسایت رسمی Life۲vec آمده است: «پیشبینی زمان مرگ شما و تخمین وضعیت مالیتان در زمان نزدیک به آن ...»
ماشین حساب مرگ هوش مصنوعی چیست؟
تعریف رسمی آن میگوید: « ماشین حساب مرگ هوش مصنوعی یک ابزار دیجیتالی است که از فناوری هوش مصنوعی برای پیشبینی طول عمر یا تخمین تاریخ مرگ شما بر اساس عوامل مختلف سبک زندگی و سلامت استفاده میکند.»
این مدل بر اساس یک مجموعه داده جامع از هر شهروند در کشور اسکاندیناوی (حدود ۶ میلیون نفر) آموزش دیده است و ادعا میکند که با استفاده از هوش مصنوعی میتواند احتمال مرگ فرد را در چهار سال آینده پیشبینی کند.
این مطالعه زندگی انسانها را به شکلی مشابه ساختار زبان نمایش میدهد و از تکنیکهای پردازش زبان طبیعی ( NLP ) برای تحلیل و پیشبینی مسیرهای زندگی استفاده میکند. این شامل اطلاعات دقیقی در مورد سلامت، تحصیلات، شغل، درآمد، آدرس و ساعات کاری است. محققان با ایجاد بردارهای زندگی در یک فضای برداری یکپارچه، قدرت و ساختار این مدلها را نشان میدهند.
مدلها در پیشبینی نتایج مختلف، عملکرد بسیار بهتری نسبت به مدلهای کنونی دارند. با تفسیر مدلهای یادگیری عمیق، محققان به بررسی عواملی میپردازند که به پیشبینیها کمک میکنند و دیدگاههایی را در مورد مکانیسمهای احتمالی که بر نتایج زندگی تأثیر میگذارند و مداخلات شخصیسازی شده ارائه میدهند.
با وجود هیجانزدگی پیرامون معرفی این ابزار هوش مصنوعی به عنوان « ماشین حساب مرگ »، تحقیقات به بررسی عمیقتری از ادغام هوش مصنوعی و علوم اجتماعی پرداخته و به بررسی همبستگیها و الگوها در رویدادهای زندگی انسانی میپردازد. این پروژه که دادههای سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۵ را بررسی کرده، هدفش فهمیدن توالی رویدادهای پیچیده در زندگی مردم و طرح سوالاتی درباره الگوهای اجتماعی است.
ماشین حساب مرگ هوش مصنوعی چگونه کار میکند؟
محققان دادههای مختلف زندگی را به توکنهای عددی تبدیل کردهاند که به هوش مصنوعی اجازه میدهد الگوها و همبستگیهایی را که ممکن است برای انسانها آشکار نباشد، شناسایی کند. با استفاده از دادههای دقیق سازماندهی شده از اداره آمار دانمارک، این مطالعه به شناسایی جنبههای ظاهراً آشفته زندگی یک فرد مدرن دانمارکی پرداخته است.
با این حال، تمرکز اصلی این مطالعه پیشبینی مرگ نبود، بلکه کشف جزئیات پیچیده رفتار انسانی و روندهای اجتماعی بود. این مطالعه نشان میدهد که کشورهایی با هوش مصنوعی قوی و مجموعه دادههای غنی، مانند دانمارک، میتوانند مزایای قابل توجهی در مدیریت کارآمد بودجهها و هدایت خدمات اجتماعی کسب کنند.