با شات ایکس همیشه در فناوری بروز باشید
قیمت هرکیلو خاویار صادراتی ایران چقدر است؟
عکس : خاویار صادراتی ایران

خاویار اصل ایرانی، واژه‌ای است که دوستداران خاویار در همه جای دنیا بدنبال آن هستند. خاویار اصل ایرانی از سالیان دور همیشه مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش سرویس اخبار فناوری کشاورزی سایت شات ایکس و به نقل از العین به گفته ارسلان قاسمی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون، بنابر آمار سالانه ۲ تا ۲.۵ تن خاویار پرورشی در ایران تولید می‌شود که مصرف داخل بسیار ناچیز است‌ و به بیان دیگر کل تولید خاویار پرورشی صادر می‌شود.

او متوسط ارزش قیمت هرکیلو خاویار صادراتی را هزار دلار اعلام کرد و افزود: ارزش برخی گونه های خاویار ۵ هزار دلار است.

او متوسط ارزش قیمت هر کیلو خاویار صادراتی را هزار دلار اعلام کرد و افزود: ارزش برخی گونه‌های خاویار ۵ هزار دلار است.

قاسمی ادامه داد: در شرایط فعلی پتانسیل تولید ۱۰ هزارتن خاویار پرورشی در کشور وجود دارد که در صورت عدم دخالت مسئولان دولتی به سهولت به این میزان ظرف مدت ۳ تا ۵ سال وجود دارد، این درحالی است که پروسه تولید خاویار ۸ تا ۱۰ سال طول می کشد، اما ما به سبب پتانسیلی که در کشور داریم، ظرف مدت زمان کوتاه به این رقم می‌رسیم‌.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: صید خاویار پرورشی تا زمانیکه بازسازی ذخایر توسط ۵ کشور همسایه دریای خزر به نتیجه برسد و شرایط از گونه‌های در حال انقراض خارج شود و در ۴ کشور همسایه به دلایل مختلف از جمله عدم کنترل سختگیرانه صید خاویار و خاویار قاچاق وجود دارد،کمااینکه بخش کوچکی در بازار خودمان است.

خاویار از مواد غذایی بسیار ارزشمند است که از دور مورد استفاده قرار می‌گرفت. خاویار ایرانی و گوشت ماهیان خاویاری ازنظر کیفیت در جهان شناخته‌شده است. قدمت خاویار ایرانی به قرن چهارم قبل از میلاد می‌رسد. در نوشته‌های هرودت از خاویار دریای خزر نام‌برده شده است.

علت برتری خاویار ایرانی کیفیت، طعم متفاوت و کاملاً بی‌نظیر آن است. تمامی تفاوت‌ها به آب ‌و هوا و زمان حضور در آب‌های ساحلی دریایی خزر وابسته است.

علت برتری خاویار ایرانی کیفیت، طعم متفاوت و کاملاً بی‌نظیر آن است. تمامی تفاوت‌ها به آب ‌و هوا و زمان حضور در آب‌های ساحلی دریایی خزر وابسته است.

علاوه بر تأثیر شرایط اکولوژیک سواحل جنوبی دریای خزر بر خاویار ایران مدیریت دقیق، مهارت خاویار سازان، رعایت دقیق استانداردهای بهداشتی GMP و HACCP در همه مراحل ازجمله صید، عمل‌آوری، جابجایی و حمل‌ونقل، بسته‌بندی و نگهداری باکیفیت در کل جهان برخوردار است.

خاویار اصل ایرانی کاملاً شناخته‌شده است و بسته‌بندی‌های خواص و مشخص دارد.

با کاهش ماهیان خاویاری سهم خاویار ایرانی نسبت به سال‌های قبل بسیار کاهش یافت. این کاهش به دلایلی مانند صید بی‌رویه، آلودگی، بلوغ دیرس و طولانی بودن فاصله بین تخم‌ریزی است. همچنین در سال‌های اخیر کشورهای مانند چین، ایتالیا، اروگوئه، عربستان، اسرائیل و اخیراً آرژانتین و ویتنام وارد تولید مصنوعی ماهیان خاویاری شدند. این تولید منجر به افزایش خاویارهای تقلبی و بی‌کیفیت خاویار دور، در بازار شد.

ارسال این خبر برای دوستان در شبکه های مجازی :
تلگرامواتساپایتاتوییترفیس بوکلینکدین