غالبا مشاهده میشود که زنان نسبت به مردان با دشواری بیشتری برای کاهش وزن رو به رو هستند.
به گزارش سرویس اخبار پزشکی سایت شات ایکس و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان وزن در سنین چهل تا شصت و پنج سالگی با کاهش توده عضلانی و کاهش متابولیسم برای مردان و زنان به اوج خود میرسد.
به گفته پزشکان و محققان، اما برای زنان، تغییرات هورمونی مرتبط با یائسگی و میانسالی، اوضاع را بدتر میکند.
بر اساس گزارش منتشر شده توسط وال استریت ژورنال، هورمون درمانی همراه با تمرینات قدرتی و تغییرات تغذیهای میتواند به دستیابی به نتایج بهتر کمک کند.
افزایش وزن در دهه ۴۰ و ۵۰
محققان میگویند که بسیاری از زنان در ۴۰ و ۵۰ سالگی متوجه میشوند که شروع به افزایش وزن میکنند، حتی اگر برنامه روزانه آنها ثابت بماند که در این شرایط کاهش وزن دشوارتر میشود.
دانیلا هورتادو، پزشک چاقی و استادیار پزشکی در کلینیک مایو در فلوریدا، با استناد به مطالعات، توضیح میدهد که زنان از میانسالی به طور متوسط بین ۳۰۰ تا ۶۵۰ گرم در سال اضافه وزن دارند.
تغییرات هورمونی در دوران یائسگی ، که معمولاً در دهه ۴۰ شما شروع میشود، زمانی که چرخه قاعدگی شما نامنظم میشود، با میانگین افزایش وزن حدود ۳ کیلوگرم همراه است.
مشکل استروژن
پزشکان و محققان دلیل اصلی را کاهش استروژن میدانند که با یائسگی اتفاق میافتد.
مطالعات همچنین اهمیت استروژن را در کنترل وزن بدن اعلام کرده اند. یک مطالعه که بر روی زنان بالای ۴۰ سال متمرکز بود، نشان داد زنانی که داروهایی برای جلوگیری از تولید استروژن در تخمدان هایشان به مدت ۲۴ هفته مصرف میکردند، بیش از ۱.۵ کیلوگرم چربی اضافه کردند.
برخی تحقیقات نشان میدهد که استروژن میتواند بر انگیزه ورزش تأثیر بگذارد. نتایج یک مطالعه نشان داد که زنان با استروژن پایین نسبت به افرادی که داروهای قطع استروژن مصرف میکردند، فعالیت بدنی شدیدتر و منظمتری داشتند.
دکتر جردن میگوید که سطوح پایین استروژن همچنین با کاهش حساسیت به انسولین و سطح کلسترول بالاتر همراه است که میتواند حفظ یا دستیابی به وزن سالم را برای زنان دشوارتر کند و آنها را در معرض خطر بیشتر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دهد. وندی کوهرت، استاد پزشکی در دانشگاه کلرادو، که محقق اصلی هر دو مطالعه بود نیز میگوید: این نتایج حداقل نشان میدهد که ممکن است یک عامل بیولوژیکی در پس افزایش وزن زنان در میانسالی وجود داشته باشد.
استروژن پایین باعث دو برابر شدن از دست دادن توده عضلانی میشود که در مردان و زنان با افزایش سن رخ میدهد.
اکتا کاپور، استادیار پزشکی در کلینیک مایو در مینهسوتا، که متخصص غدد درون ریز است، میگوید که بدن کالری را در ماهیچهها میسوزاند، بنابراین وقتی عضله از بین میرود، کالری سوزی چه در حالت استراحت و چه در زمان فعال کاهش مییابد.
تغییرات متابولیسم و بدن زنان در دوران یائسگی نیز آنها را مستعد ابتلا به عوارضی مانند فشار خون بالا و کلسترول میکند.
یک مطالعه تازه که نتایج آن در مجله EBioMedicine منتشر شد، شرایط بیش از ۶۰۰ زن را پس از خوردن یک وعده غذایی پرچرب و کربوهیدرات به مدت دو هفته مورد بررسی قرار داد.
زنان ۵۰ ساله و بالاتر نسبت به زنان قبل از یائسگی از سلامت متابولیک بدتری برخوردار بودند، از جمله سطوح بالاتر کلسترول و فشار خون، سطوح بالاتر گلوکز و مقاومت به انسولین و التهاب بیشتر داشتند.
به گفته پزشکان، برای زنان دارای اضافه وزن در میانسالی، هورمون درمانی یائسگی ، نوعی استروژن که اغلب با پروژسترون مصرف میشود و برای درمان علائم رایج مانند گرگرفتگی تایید شده است، میتواند کمک کند.
همچنین شواهدی وجود دارد که نشان میدهد میتواند به معکوس کردن بخشی از توزیع مجدد چربی در شکم که در دوران یائسگی رخ میدهد کمک کند.
هورمون درمانی میتواند علائمی مانند مشکلات خواب و مشکلات خلقی را که به طور غیرمستقیم میتواند به افزایش وزن بدن کمک کند، تسکین دهد.
اما هورمون درمانی به تنهایی از افزایش وزن در میانسالی جلوگیری نمیکند، زیرا پزشکان میگویند که زنان نیز باید ورزش کنند و تمرینات قدرتی را به زندگی خود بیافزایند، زیرا وزنه زدن و سایر اشکال تمرینات مقاومتی به مبارزه با کاهش توده عضلانی همراه است.
منبع: العربیه