با شات ایکس همیشه در فناوری بروز باشید
انقلاب ژاپن در بهره‌برداری از انرژی خورشیدی
عکس : انقلاب ژاپن در بهره‌برداری از انرژی خورشیدی

در دنیایی که به‌شدت به انرژی تجدیدپذیر نیاز دارد، شرکت کیوسمی در ژاپن یک راه‌حل انرژی خورشیدی متحول‌کننده بر اساس سلول خورشیدی کروی‌شکل موسوم به اسفلار (Sphelar) را معرفی کرده است که فناوری جدید و پیشرفته‌تری را در پنل‌های خورشیدی موجود ادغام می‌کند تا اطمینان حاصل شود که پنل‌های خورشیدی کروی نور خورشید را در همه جهات دریافت می‌کنند.

به گزارش سرویس اخبار علمی سایت شات ایکس و به نقل از ایمنا این نوآوری می‌تواند ابزاری برای نسل آینده باشد و با توجه به استراتژیک بودن، انعطاف‌پذیری و پایداری زیست‌محیطی به تحولی در نحوه بهره‌برداری از انرژی خورشیدی کمک خواهد کرد.


اسفلار نور خورشید را از همه جهات جذب می‌کند

پنل‌های خورشیدی رایج از سلول‌های کریستالی و ساختار تخت استفاده می‌کنند که به تراز مناسب نیاز دارند تا بتوانند بیشترین میزان نور را دریافت کنند؛ اما پنل اسفلار با سلول‌های کروی‌شکل می‌تواند انرژی مستقیم، بازتابی و پراکنده را دریافت کند. این ویژگی آن‌ها را برای مکان‌هایی مناسب می‌کند که نور ثابت و فراوان ندارند. بازدهی تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریسیته در این پنل‌ها حدود ۲۰ درصد است که از بسیاری از فناوری‌های پنل‌های تخت متداول فراتر می‌رود.

این سلول‌های خورشیدی در جذب نور به‌طور کارآمد عمل می‌کنند و در زمینه دوستدار محیط زیست بودن هنگام ساخت نیز شکست‌ناپذیر هستند. رویکردهای کنونی ساخت سلول‌های فتوولتاییک به‌طور اجتناب‌ناپذیر به از دست رفتن سیلیکون زیادی منجر می‌شود، اما فناوری کیوسمی سلول‌های کروی را از قطرات سیلیکون مذاب شکل می‌دهد، بنابراین از سیلیکون کمتری استفاده می‌کند و به‌طور قابل‌توجهی هزینه‌ها و ضایعات را کاهش می‌دهد. این نوآوری با خواست جهانی برای تولید سبز یا کاهش هزینه‌های تولید، به‌ویژه با توجه به افزایش قیمت سیلیکون در بازارهای جهانی، هم‌سو است.

از برق‌رسانی به آسمان‌خراش‌ها تا دستگاه‌های قابل حمل

فناوری خورشیدی اسفلار کاربردهایی را که با پنل‌های خورشیدی تخت متداول غیرقابل تصور بودند، امکان‌پذیر کرده است. این سلول‌های کروی با قطر یک تا دو میلی‌متر می‌توانند در ماژول‌های انعطاف‌پذیر و شفاف ادغام شوند و برای کاربردهای مختلف از جمله موارد زیر استفاده شوند:

ادغام در ساختمان: سیستم‌هایی که همزمان با انتقال نور از طریق پنجره‌ها و نماها، برق تولید می‌کنند.

دستگاه‌های قابل حمل: گوشی‌های هوشمند، حسگرها و دستگاه‌های بی‌سیم برای خودکفایی انرژی بیشتر

پایش محیطی: حسگرهای کیفیت هوا، پایش دما و سایر دستگاه‌هایی که در محیط‌های متنوع با انرژی تجدیدپذیر کار می‌کنند.

این چندمنظوره بودن، اسفلار را در رأس نوآوری‌های برنامه‌ریزی شهری و طراحی محصول قرار می‌دهد و کارکرد را با زیبایی‌شناسی ترکیب می‌کند. با وجود مزایای این فناوری، موانعی نیز به‌ویژه در تحقق فرایندهای مقیاس بزرگ وجود دارد. با توجه به اینکه این طرح هنوز به مرحله تجاری نرسیده است، بهینه‌سازی و قابلیت استفاده در مقیاس‌های بزرگ، در گام‌های بعدی مطرح خواهد شد و به‌طور قابل‌توجهی در برآورده کردن تقاضای روزافزون جهانی برای انرژی تجدیدپذیر کمک خواهد کرد. شرکت کیوسمی در تلاش است تا فرایند ساخت این سلول‌ها را بهبود ببخشد و تا حد ممکن عملیات تولید را خودکارسازی کند.

تأثیر اسفلار بر آینده انرژی خورشیدی

فناوری سلول خورشیدی اسفلار گامی به سوی راندمان و کارایی بالاتر در پنل‌های خورشیدی است و پتانسیل ایجاد انقلابی در انرژی تجدیدپذیر را دارد. توانایی این سلول در جمع‌آوری نور خورشید از همه زوایا، همراه با تولید انرژی دوستدار محیط زیست، یک چشم‌انداز انرژی پاک، کارآمد و چندمنظوره ایجاد می‌کند که از ادغام در ساختمان تا کاربردهای قابل‌حمل را پوشش می‌دهد. فناوری اسفلار یک پلتفرم (سکوی) عالی برای استقلال منطقه‌ای و منابع انرژی سبزتر ارائه خواهد داد.

ارسال این خبر برای دوستان در شبکه های مجازی :
تلگرامواتساپایتاتوییترفیس بوکلینکدین