در حال حاضر پلتفرم های مختلفی مثل اسنپ دکتر به عنوان داروخانه آنلاین و برای فروش آنلاین دارو فعالیت میکنند. با اینحال سازمان غذا و دارو مخالف فعالیت این پلتفرم ها و رساندن مستقیم دارو به مشتریان است. در نهایت به نظر میرسید این جدال با مصوبه اخیر هیئت مقررات زدایی حل شده و منع فعالیتی برای این سکوها وجود ندارد. اما به نظر نمیرسد این سازمان مصوبه فروش آنلاین دارو را به رسمیت بشناسد.
مصوبه فروش آنلاین دارو باطل است!
بهتازگی رئیس سازمان غذا و دارو مدعی ابطال این مصوبه شده است. سیدحیدر محمدی در واکنش به این مصوبه گفته با دستور معاون اول رئیس جمهور، این مصوبه ابطال شد و میبایست فروش آنلاین دارو از مسیر و کانال خودش طی شود. این درحالیست که معاون علمی رئیس مجهوری و وزارت اقتصاد از چنین ابطالی اظهار بیاطلاعی میکنند. محمدی میگوید:
سازمان غذا و دارو ، از ابتدا نیز مخالف فروش اینترنتی دارو بود و معتقد است که عرضه دارو از این مسیر، کاملاً نادرست است. ما مخالف عرضه دارو از طریق پلتفرم ها نیستیم، اما باید از مسیری باشد که برای آن تعریف میکنیم.
در مصوبه ۱۲ شهریورماه، هیات مقرراتزدایی سازمان غذا و دارو مکلف شده بود تا دستورالعمل نظارت بر فرایند فعالیت و همکاری داروخانهها باپلتفرمها (برای رسیدن دارو از داروخانه به مصرف کننده نهایی) را طی ۴ ماه تدوین و ابلاغ کند.
با اینحال سازمان غذا و دارو نهتنها علاقهای به تدوین چنین دستورالعملی ندارد، بلکه به کلی این مصوبه را زیر سوال برده است. در هر صورت به نظر میرسدپلتفرمهای فروش دارو یکبار دیگر با چالش بزرگی مواجه باشند. اینپلتفرمها البته کماکان فعالیت دارند اما بعید نیست بهزودی دستور توقف فعالیت اینپلتفرمها از جمله اسنپ دکتر صادر شود. در شرایطی که برخی داروها به شدت کمیاب شده، چنین مخالفتهایی به اعتقاد ما تنها در روند درمان و رسیدن دارو به دست مصرفکننده اخلال ایجاد خواهد کرد.