به گزارش ثریا این روزها شایعاتی درباره امکان اتصال به اینترنت ماهواره ای استارلینک با گوشی موبایل منتشر شده است؛ اما آیا چنین امکانی وجود دارد؟
به گزارش سرویس اخبار اینترنت و شبکه سایت شات ایکس و به نقل از خبرآنلاین اسپیس ایکس قصد دارد توسعه اینترنت ماهواره ای استارلینک را سرعت ببخشد و دسترسی به این نوع اینترنت پرسرعت و بدون محدودیت را در سراسر جهان میسر کند. به تازگی نیز دولت آمریکا با معاف کردن تحریمهای مربوط به اینترنت ماهواره ای استارلینک، به ایلان ماسک و اسپیس ایکس اجازه داد تا خدمات Starlink را در ایران ارائه کند.همه گوشی های که قابلیت 4G دارند، قابلیت اتصال به شبکهی استارلینک را خواهند داشت.
از سوی دیگر مدتی پیش اپل گوشی آیفون ۱۴ را معرفی کرد که امکان اتصال ماهواره ای یکی از ویژگیهای پرشمار این سری محسوب میشود. همچنین بر اساس اخبار منتشر شده، گوگل هم قصد دارد پشتیبانی از اینترنت ماهواره ای را به سیستم عامل اندروید ۱۴ اضافه کند. حالا این سوال برای بسیاری از کاربران به وجود آمده که آیا با گوشی موبایل می توان به اینترنت ماهواره ای استارلینک وصل شد؟ در ادامه قصد داریم به این پرسش مهم کاربران پاسخ بدهیم.
اسپیس ایکس با انتشار گزارشی در وبسایت خود، برنامه زمانبندی اتصال مستقیم گوشی های تلفن همراه به شبکهی ماهوارهای استارلینک (Direct to Cell) را رونمایی کرد.
بنابر این گزارش، امکان ارسال پیامک از سال ۲۰۲۴ و همچنین امکان برقراری تماس و استفاده از اینترنت تا سال ۲۰۲۵ فراهم خواهد بود. در این گزارش آمده است، همه گوشی های که قابلیت ۴G دارند، قابلیت اتصال به شبکهی استارلینک را خواهند داشت.
این گزارش افزوده است که امکان این اتصال با برقراری خدمات رومینگ با اپراتورهای محلی فراهم است و درباره استراتژی اسپیس ایکس برای ارائه سیمکارت فیزیکی مستقل یا ارائه خدمات از طریق e-SIM، هنوز سیاست سکوت را پیشه کرده است.
اینترنت ماهوارهای چیست
اینترنت ماهوارهای یکی از جذابترین فناوریهای عصر جدید است که بهزودی فراگیر خواهد شد. اما این فناوری اینترنت چیست و چه مزایایی دارد.
آیا تا به حال آرزوی این را داشتهاید که در فارغ از هر مکانی که هستید، آزادانه بتوانید از اینترنت برای کار، یادگیری و یا سرگرمی استفاده کنید؟ خب، این کاملا با کمک اینترنت ماهواره ای امکانپذیر است. همانطور که احتمالا حدس زدهاید، اینترنت ماهواره ای از توان فضایی برای ارائه دسترسی به اینترنت استفاده میکند و بدیهی است که با اتصال اینترنتی معمولی شما متفاوت خواهد بود.
اما سوال اصلی این است: چه چیزی باعث میشود اینترنت ماهواره ای ارزش استفاده را داشته باشد؟ این اینترنت چه مزیتهایی دارد؟ یا اینکه استفاده از اینترنت معمولی برای شما بهتر است؟
این همان چیزی است که در مقاله امروز بهطور عمیقی به آن خواهیم پرداخت. همین چند روز پیش بود که در خبرها خواندیم، آزمایش اتصال گوشیهای معمولی به اینترنت ماهوارهای موفقیتآمیز بوده است. این یعنی، آینده اتصال به اینترنت در حال تحولی بزرگ است. بنابراین اگر به فکر امتحان کردن چیزی مانند استارلینک ایلان ماسک هستید، ادامه این مقاله را دنبال کنید.
پیش از اینکه به عمق ماجرا بپردازیم، بیایید با مفاهیم اولیه اینترنت ماهوارهای آشنا شویم.
این یک فناوری پیشرفته است که از گستردگی فضا برای پر کردن شکاف در اتصال اینترنتی در محیطهایی با آنتندهی سخت استفاده میکند. از آنجا که این فناوری از ماهوارهها استفاده میکند، در نتیجه میتواند آنتندهی در هر جایی را امکانپذیر کنید. علاوه بر اینترنت موبایل، در مکانهایی که امکان کابلکشی اینترنت کابلی در آنجا وجود ندارد هم میتوان از این فناوری ماهوارهای استفاده کرد.
می خواهید بدانید اینترنت ماهوارهای چگونه کار میکند؟ این اینترنت با گزینههای فیزیکی اینترنت بسیار متفاوت است. این روش به خطوط فیبر نوری یا کابلها متکی نیست؛ در عوض، از شبکهای از ماهوارهها که در ارتفاع بالایی از سطح زمین قرار دارند بهره میبرد. اما ماهوارهها تنها بخش ماجرا نیستند.
این ماهوارهها بهعنوان واسطه عمل میکنند. آنها سیگنالهایی را ارسال و دریافت میکنند که شما را به ISP (ارائه دهنده خدمات اینترنت) متصل میکنند. با اتصال موفق، از هر جای دنیا به وب دسترسی پیدا میکنید.
مزایای اینترنت ماهوارهای
حالا که یک ایده کلی در مورد اینترنت ماهوارهای پیدا کردید و با آن آشنا شدید، وقت پرداختن به جزئیات است. این فناوری پیشرفته چه مزایایی دارد و چه زمانی بهتر است از آن استفاده کنیم؟
۱. به دکل مخابراتی و کابلکشی در مناطق دورافتاده نیازی ندارد
یکی از بزرگترین مزیتهای این اینترنت، اتصال بیوقفه آن است. اینترنت کابلی یا ADSL به یک اتصال فیزیکی از طریق کابل یا خطوط تلفن متکی است. در حالی که فناوری جدید ماهوارهای، شما را از شر سیمها خلاص میکند.
این ویژگی منحصر بهفرد مناسب کاربرانی است که در مناطق دور افتادهای مثل روستاهای کوهستانی سکونت میکنند و در آن مکان حتی روشهای سنتی اینترنت هم در دسترس نیست.
۲. اتصال به آن آسانتر است
سرعت پایین اینترنت بر بستر تلفن (دایال آپ) میتواند بهترین دلیل برای روی آوردن به اینترنت ماهواره ای باشد. نسل جدید اینترنت در این زمینه دست بالا را دارد. بسیاری از راهکارهای اینترنتی قدیمی بر بستر تلفن حتی با وبگردی ساده هم مشکل دارند؛ اما تکنولوژی جدیدتر میتواند بهسرعت دانلودی برسد که برای پخش اینترنتی بدون گیر کردن هم کافی است.
این همچنین بهمعنای تجربه آنلاین روانتر نیز هست. با یک اتصال ماهوارهای خوب میتوانید:
فایلهای حجیم را سریعتر دانلود کنید.
ویدیوهایی با رزولوشن بالا را روان و سریع پخش کنید.
مکالمات ویدیویی بدون تأخیر داشته باشید.
وبگردی یکپارچه و سریعی را تجربه کنید.
۳. پایداری و ثبات بهتر
اتصال با خط تلفن در مناطق دور افتاده میتواند پایداری ضعیفی داشته باشد. همچنین، برقراری یک اتصال دائمی در این مناطق چالش برانگیز است. با اینترنت ماهواره ای دیگر خبری از این مشکلات نخواهد بود. این بدان معناست که دیگر نیازی نیست نگران اتصال و قطع شدن ارتباط هر چند دقیقه یکبار باشید.
از طرفی، گزینههای سنتی اینترنت به شبکهای از کابلها متکی هستند و به زیرساختهای زمینی زیادی نیاز دارند. در مقابل، اینترنت ماهوارهای رویکرد سادهتری دارد و از اجزای کمتری روی زمین استفاده میکند. این ویژگی باعث میشود تا اینترنت ماهوارهای در مناطق دوردست که شرایط آب و هوایی میتواند مشکل ساز شود، عملکرد بهتری داشته باشد.
حداقل تجهیزات زمینی همچنین خطر قطعی را هم کاهش میدهد. این باعث میشود اطمینان بیشتری از اتصال شما به اینترنت ارائه شود. این طراحی همچنین بهمعنای این است که در صورت بروز مشکل، میتوانید سریعتر آن را برطرف کنید. حتی عیبیابی و تعمیر را آسان میکند.
۴. اینترنت ماهوارهای امنیت بهتری را فراهم میکند
شاید باور نکنید، اما اینترنت ماهواره ای مزیت شگفتانگیزی در زمینه امنیت را ارائه می دهد. برای درک بهتر این موضوع باید بدانید که اینترنت ADSL، اتصال خود را بین اعداد زیادی از کاربران بهاشتراک میگذارند. اما تکنولوژی جدیدتر اینترنت ماهوارهای، یک اتصال اختصاصی به وب را برای شما فراهم میکند. این ویژگی منحصربهفرد، خطر اختلالات را به حداقل میرساند. همچنین با کمک آن، امنیت بهتری در برابر حملات سایبری به دست میآورید.
اینترنت ماهوارهای از فناوری رمزنگاری استفاده میکند. این کار دادههای حساس شما را به کدهای غیرقابل خواندن تبدیل خواهد کرد و در نتیجه، حتی اگر کسی در این ارتباط جاسوسی کند، احتمال اینکه نتواند دادهها را استخراج کند هم زیاد است.
معایب اینترنت ماهوارهای
اما همه چیز در مورد اینترنت ماهوارهای عالی نیست. معایبی هم وجود دارد که باید در مورد آنها بدانید:
۱. تأخیر
انتقال داده از طریق اینترنت ماهوارهای با پیمودن مسافت طولانی همراه است. در حالی که این اینترنت سریع است، اما باعث ایجاد تأخیر میشود. این تأخیر همان زمان پاسخ (Latency) است که در مقایسه با اینترنت کابلی، در این اینترنت بالاتر است. بنابراین، اگرچه ممکن است در وبگردی بهمشکل خاصی برنخورید، اما انجام بازی های آنلاین با اینترنت ماهوارهای میتواند چالش برانگیز باشد. مگر اینکه بخواهید از بازی های آفلاین لذت ببرید.
۲. محدودیت دادهها در اینترنت ماهوارهای
در حالی که اینترنت استارلینک متعلق به ایلان ماسک، حجم داده نامحدودی را ارائه میدهد، سایر سرویسهای اینترنت ماهوارهای محدودیت حجمی دارند. بهطور مثال، سرویسهای ViaSat و HughesNet محدودیتهای زیادی دارند و در صورت آنلاین بودن برای مدت طولانی، ممکن است اینترنت شما قطع شود. گاهی اوقات، وقتی به محدودیت داده برسید، ممکن است با موارد زیر مواجه شوید:
کاهش سرعت: این امر باعث کندی سرعت وبگردی میشود.
هزینههای اضافی: هزینهای که باید بپردازید، بیشتر از هزینه طرحی که میخرید خواهد بود.
جمعبندی
در نهایت، اینترنت ماهوارهای یک راه حل مناسب برای اتصال به اینترنت در مناطقی است که به زیرساختهای سنتی اینترنت دسترسی ندارند. اگر به دنبال راه حلی برای اتصال به اینترنت هستید که سریع، قابل اعتماد و آسان برای نصب باشد، این فناوری پیشرفته میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.