با شات ایکس همیشه در فناوری بروز باشید
اثر انگشت مغزی: مطالعه جدید مسیرهای منحصر به فردی را در مغز افراد نابینا نشان می‌دهد
عکس : اثر انگشت مغزی

مطالعه‌ای که توسط دانشمندان علوم اعصاب دانشگاه «جرج‌تاون» انجام شد، نشان داد که بخشی از مغز که اطلاعات بصری را در افراد بینا دریافت و پردازش می‌کند، در افراد نابینا الگوی اتصال منحصر به‌فردی دارد. این الگو در قشر بصری اولیه منحصر به‌فرد است، درست مانند اثر انگشت.

به گزارش سرویس اخبار پزشکی سایت شات ایکس و به نقل از دیجیاتو این یافته‌ها پیامدهای عمیقی برای درک توسعه مغز دارند و می‌توانند به راه‌اندازی استراتژی‌های توانبخشی شخصی و بازیابی بینایی کمک کنند.


اتصالات مغزی منحصر به‌فرد افراد نابینا

دانشمندان در طول دهه‌ها می‌دانستند که قشر بینایی در افراد نابینا به محرک‌های بی‌شماری از جمله لمس، بویایی، مکان‌یابی توسط صدا، بازخوانی حافظه و پاسخ به زبان واکنش نشان می‌دهد. با این‌حال، عدم وجود یک رشته مشترک که وظایفی را که مناطق اصلی در قشر بینایی را فعال می‌کند به هم پیوند دهد، باعث گمراهی محققان شده است.

اثر انگشت مغزی
عکس : اثر انگشت مغزی

استریم آمیت، سرپرست آزمایشگاه حسی و حرکتی جرج‌تاون، می‌گوید: «ما این سطح از تنوع اتصالات عصبی قشر بینایی را در بین افراد بینا نمی‌بینیم. اتصال قشر بینایی در آنها نسبتاً ثابت است. اما الگوی اتصالات مغز ی در افرادی که نابینا به دنیا می‌آیند متفاوت‌تر است و در طول زمان پایدار است. به‌طوری که می‌توان فرد نابینا را از روی الگوی اتصال مغز ی آن شناسایی کرد.»

این مطالعه شامل نمونه کوچکی از افراد نابینا ی مادرزادی بود که در طی دو سال تحت اسکن‌های مکرر ام‌آرآی قرار گرفتند. محققان از تکنیک تصویربرداری عصبی برای تجزیه و تحلیل اتصال عصبی در سراسر مغز استفاده کردند.

آمارال توضیح داد: «قشر بینایی در افرادی که نابینا متولد می‌شوند، ثبات قابل توجهی در الگوهای اتصال خود در طول زمان نشان می‌دهد. مطالعه ما نشان داد که این الگوها بر اساس فعالیت‌های فرد تغییر قابل توجهی نداشتند. در عوض الگوهای اتصال هر فرد منحصر به‌فرد بود و در طول دوره دو ساله مطالعه ثابت ماند.»

نتایج مطالعه

الگوهای اتصالات مغزی در هر فرد نابینا منحصر به‌فرد است
عکس : الگوهای اتصالات مغزی در هر فرد نابینا منحصر به‌فرد است

ستریم آمیت افزود که این یافته‌ها به ما می‌گویند که مغز چگونه رشد می‌کند: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که تجربیات پس از تولد، مسیرهای مختلفی را شکل می‌دهند که می‌تواند مغز ما را توسعه دهد، به‌ویژه اگر بدون بینایی رشد کنیم. انعطاف‌پذیری مغز در این موارد، مغز افراد نابینا را آزاد می‌کند تا برای استفاده‌های مختلفی که از قشر بینایی ممکن است، رشد کند.»

محققان معتقدند که درک اتصالات عصبی هر فرد ممکن است برای ارائه راه‌حل‌های بهتر در زمینه توان‌بخشی و بازیابی بینایی برای افراد نابینا ، که هر کدام الگوی اتصالات عصبی خاص خود را دارند، مهم باشد.

ارسال این خبر برای دوستان در شبکه های مجازی :
تلگرامواتساپایتاتوییترفیس بوکلینکدین