دانشمندان نوعی مولکول را شناسایی کردند که عملکردهای شناختی در موشهای مبتلا به آلزایمر را بهبود میدهد.
یک مولکول در مطالعه جدید محققان دانشگاه کالیفرنیا، لسآنجلس شناسایی و سنتز شد و نشان داد که عملکردهای شناختی را در موش های مبتلا به علائم بیماری آلزایمر با راه اندازی موثر مدار حافظه مغز بازیابی می کند.
به گفته نویسندگان این مطالعه، اگر ثابت شود که این مولکول اثرات مشابهی در انسان دارد، میتوان از آن برای درمان آلزایمر و احیای حافظه استفاده کرد.
به گزارش سرویس اخبار پزشکی سایت شات ایکس و به نقل از فارس
مولکول DDL-920 متفاوت از داروهای اخیر مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا برای بیماری آلزایمر مانند lecanemab و aducanumab عمل میکند. این داروها پلاک های مضر تجمع یافته در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر را از بین می برند. در حالی که نشان داده شده است که برداشتن این پلاک سرعت زوال شناختی را کاهش میدهد، اما حافظه و اختلالات شناختی را بازیابی نمی کند.
نتایج این مطالعه که در مجله The Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
محققان پس از آزمایشهای اولیه، DDL-920 را دو بار در روز به مدت دو هفته برای موشهای دارای آلزایمر به صورت خوراکی تجویز کردند. موشها پس از درمان بهبود یافتند و هیچ گونه رفتار غیر طبیعی، بیش فعالی یا سایر عوارض جانبی قابل مشاهده در طول دوره دو هفته نشان ندادند.
محققان گفتند در حالی که این درمان در موشها مؤثر بود، اما برای تعیین اینکه آیا در انسان بیخطر و مؤثر است یا خیر، به بررسی بیشتری نیاز است.
این دارو میتواند پیامدهای خوبی برای درمان سایر بیماریها و شرایط سلامتی داشته باشد.